Monday, December 31, 2007

cau...cin... cau.... selamat tinggal 2007 & UPENA....


ermmm... tak sangka gak.. dah lebih kurang setahun lebih aku keje kat UPENA nih..

raser macam kejap je masa ni berjalan.


kalau nak pikir2 balik... macam2 yang aku tempuh selama kat sini.

kat UPENA ni le aku dapat jejalan satu malaysia (bukan cuti2 malaysia haa... tapi K.E.J.E), jumpe member2 baru - bukan kat opis je, tapi kat cawangan2 jugak.. best2.

tapi yang paling best, dapat 'jumpe' ehem..ehem... fuuuh.. syukur2..

Aku suka keje admin, walaupun latar belakang aku nih lebih kpd teknikal. kat UPENA ni la aku banyak belajar pasal keje2 yg aku suka sgt (walaupn kekadang tu tension gak)... tapi tu smua pengalaman bg aku..


Nak tegelak gak kadang2 tu aku pikir.. semua2 benda aku belajar kat sni.. dari software 'photoshop', 'indesign' & lain2.. sampai le ke mesin taip elektrik & alat pengikat kotak pun aku blajar nak camner guna. aku suka sgt nak tau kalo ader benda2 berguna yg boleh aku blajar... mesin fotostat tu pun aku dah penah bukak isi perut dia bila ada kertas yg tesangkut... hehehehe... (nasib baik tak jahanam)...


kat UPENA ni jugak le sebenarnya aku mula merasa nk duduk kt hotel (bila 'handle' kursus kat cawangan).. Aku ingat lagi masa memula dulu duduk kat hotel, nak makan pun raser mcm susah sgt.. rasa terkagum sampai tak tau nak makan aper pun ader.. huhuhu... Excited? jgn cakap le... kalo boleh tu, kat semua bahagian hotel tu aku nak bergambar..

Tapi bila dah selalu sangat, siap tolak lagi, taknak pegi. ermm.. masa nak buat kursus kat N.smbilan & sarawak aku malas nak pegi, sbb bnyak sgt keje kat opis.. (cewahh... rasa mcm bos je plak.. hehehe ).


Teringat gak Masa buat kursus kat Sabah. punya la excited dapat naik kapal terbang... (kalo masa kanak2 dulu penah gak naik.. tu pun kat shopping complex.. masuk 20 sen, pastu dia goyang2.. fuuuhhh, happening abis..)


Sekarang ni, bila nak brenti, rasa sedih pun ader (pergghhhh... jiwa kaco plak.. huhuhu), nak meninggalkan semua orang, orang2 keliling yg dah banyak kisah & cerita bersama2 ngan aku. dapat bos yg sporting, ust. yadman (walaupun kekadang pening gak aku dibuatnyer ;p), Dr shireen (nak kawen nti, saya jemput...) Che din, ehem2, & semua2 skali la...


waktu ni, ari isnin 31/12/2007 (pkl 7.30 mlm)- aku dtg kat opis nk hantar borang berenti keje & nak ambil lagi sikit barang2 aku yg tertinggal. walaupun semalam dah berkemas sampai malam, tapi ader gak yang tertinggal. ermmm....

Hari Sabtu ni (5/1/2008) aku akan mendaftar. jadi student balik le nampak gaya nyer.. nak sambung 'master'... ishh.. menakutkan je bunyinyer... jadi bermakna selama 1 setengah tahun selepas nie, bemula la hidup aku sbgai student balik selepas 2 tahun bekerja...

Doa2 la aku berjaya yekk...


Kalau nak difikir2 kan, 2007 ni la tahun yang paling bermakna skali bagi aku.. padat... macam2.. cerita... Harap2 tahun depan & sampai bila2, aku dapat tempuh dengan lebih cemerlang.... caiyokk.. caiyokk...




Monday, November 05, 2007

satu..dua..tiga....


I.S.N.I.N...... ari yang ramai orang cakap bosan... sampai yang gelar 'monday blues'...
ape2 pon, takat petang nih aku keje macam biasa jer.. pepagi tadi tetiba plak aku rajin nak pegi beli sarapan & bawak makan kat opis..

ermm... tapi ari sabtu tu le yang paling best... aku mengular sambil2 bukak pc, pastu sambil2 basuh baju... niat tu nak gak le pegi opis jap, wat keje skit... tapi kalo dah best beradu tu, terus tak jadi.. tambah plak petang tu hujan lebat sampai le ke malam... pehhhh... masyukkkkk......

ari ahad kuar ngan 'ehem..ehem' pegi open house sapai le ke petang... kempung perut aku... elok2 dah ader empat 'petak' kat perut nih, terus jer jadi satu... seksi..auwww... huhuhuhu... malam rehat je.. sembang ngan budak2 rumah, dengar depa update citer masing2, pastu tido......

ha... malam nih budak2 opis ajak main badminton... hermmm.. bagus gak tuh.. lamer giler dah tak main.. raket kat rumah tu pun aku dah buat hiasan kat dinding je selama nih....

orait... nak sambung keje dulu... cau cincau...

Thursday, November 01, 2007

satu hari di bulan syawal.......


Salamzz.........

ari ni aku tetiba je raser bosan......... tapi tiba2 palk datang idea nak wat blog. ermmm, baguih gak tuh.. terus aku bukak komputer, & daftar.

takder aper yang best sangat ari nie.. pagi2 dah pegi CITU, sebab nak uruskan satu kursus ngan HEP kat situ... dapat gak le jumpe ngan member2 opis lame masa keje kat HEP dulu..
agak2 dah tak sibuk tadi.. terus aku balik opis, siapkan mana keje yang patut dibuat.

tengahari pegi CITU balik, tengok kot2 diorang nak mintak tolong ape2 ke... petang, cadang2 tu nak pegi klang ngan ustaz SSS, amik baju batik. tapi tak jadi plak... ape lagi,terus je duduk kat opis.

petang nih wat O.T nampak gayanyer, sebab tadi ader kawan tu mintak tolong update data buku2 dari zaman dolu2 lagi....

ok, nanti aku sambung lagi citer... adios.....