Tuesday, March 04, 2008

result dah kuar......


ari jumaat yang baru lepas ni, ade dua benda penting yang nak kene buat. yang pertama, nak pegi jumpa supervisor & yang kedua, nak pegi amik result IELTS... huuuu.. ketaq lutut..


pukul 9 pagi aku ngan member aku dah terpacak kat depan pintu bilik supervisor aku. masuk pun rasa cuak je. dalam kepala dah macam pikir. (ooo.. lupe plak nak bgtau, petang semalamnyer, kami dah diskas teknik2 macamana nak mengelak dari kene marah ngan supervisor. sebab kami takde 'report bertulis' nak tunjuk kat dia nanti. lebih kepada maklumat dalam kepala je, ape yang dah dibaca kat buku & research paper sebelum2 ni). tapi tunggu punya tunggu, tak kene marah pun. elok je diskas pagi tu. memang mood tengah baik tul dia pagi tu.... lega. abih satu masalah. sejam lepas tu, abis discussion. terus je balik bilik. fuuhh.. pueh ati btul.


dalam pukul 11, kami pegi ke subang, nak amik result IELTS yang dah kuar. suspen siottt... perghhh... sekali lagi aku lega. dapat band 6.0 out of 9. lepas jugak syarat biasiswa aku, yang nak minimum band 5. lega..... member aku tu dapat 5.5.. so, kitaorg dua2 lulus... hehehehe...


on the way nak balik, perut aku rasa semacam je sakit. sampai je kat uitm, aku trus balik rumah. perut makin sakit.. adeh.... lepas jumaat, aku kemas2 baju dalam beg, nak balik kampung sebab esok abang aku kawin kat rumah bini dia, kat sungai buluh. so, aku kene balik dulu la, nak ikut rombongan ramai2 ari sabtu tu. lepas kemas2, trus b'tolak. sampai je sek 16, prut aku makin sakit.. macam takleh nak bnafas. trus aku patah balik. baring lagi. pastu pegi bilik air.. muntah... aduihh.. pedihnyer perut jgn cakap la... aku call abah, cakap tak jadi balik.. malam tu aku muntah lagi.. pastu aku ajak harun hantarkan pegi klinik.. dah makan ubat tu lega la skit.. tapi stil ader raser tak best je kat perut.. macam ader baby jer...huhuhu...

esoknyer pun aku lagi banyak baring dari duduk & berdiri. prut sekejap ok sekejap tak ok, tapi selalu tak ok le. ari had pun aku banyak baring je. sampai dah tak larat nak tido sebab dah telebih tido. ari isnin aku cuti. tapi prut dah ok skit.


ari ni aku datang opis awal, sebab mata dah rase segar je. prut ader la skit2 rase sengal2.. bila pikir2 balik.. memang tak sanggup la aku nak kene sakit camtu lagi. tak larat hoo... baru je aritu aku demam seminggu.. bulandua ni memang bulan sakit aku kot. ermm.. ape2 pun skrg kene sambung keje balik. jumaat ni nak balik kampung sebab ari sabtu mengundi.. ari ahad abang aku kenduri kawin kat kampung plak.. hermmm... harap2 tak sakit perut lagi laa... boleh la aku makan banyak2 nanti... hehehehehehe

0 comments: