Tuesday, April 22, 2008

yesss!!!!!

minggu ni baru la aku boleh tumpu buat keje btul2.
sebab nye?
aku dah selamat tukar supervisor!!!
hehehehe. lebih kurang 3 minggu jugak le baru boleh selesai.

sebelum ni, aku & member aku tu dah bincang abis-abisan nak tukar supervisor. banyak sangat sebab. tapi yang penting, memang aku rasa tak serasi langsung, tak boleh nak follow cara dia, yang macam nak train student phd. pastu langsung tak membantu keje. langsung tak bagi guide... ermmm... huuu... tak mampu aku.

pastu kami (member aku yang sorang tu nak tukar gak) pun pegi cari supervisor baru. aku dah aim sorang tu. memang ok la. aku suke stail dia train student. kami punya co-supervisor jugak la orangnye. lepas berbincang dia pun stuju. lega... satu perkara dah selesai.
selang beberapa ari lepas tu, kami gi jumpa koordinator post gradugate. bincang lagi. disebabkan kami baru daftar 3 bulan, jadi takde masalah, takyah lalu kat dekan. bagus2. tu jawapan dia la. tapi masalahnye, mcmana nak cakap kat supervisor yang lame tu. huuuu... ganas dia tu... huhuhuhu... kene susun ayat betul2 beb.

dah selesai sume, kami pun bincang le point2 penting untuk jumpe spvsr lame tu. siap buat surat lagi. bile dah cukup point, aku buat appoinment untuk minggu depan. di pendekkan cite, puas gak le kami dengar dia membebel. tapi aku buat tak kisah je, sebab kat kepala dah setting, dia mesti lepaskan kami jugak. dia pun tak kisah sangat, tak jugak la marah sangat, (depan kami la), tapi nampak upset gak. tak kisah le, janji dia dah sain surat tu... yahuuu... memang aku nak sangat tukar supervisor ni, sebab ngan dia tak nampak sangat progress kami.

minggu lepas, dah dapat assignment dari supervisor baru.... memang best. dapat keje pun rasa best. hehehehe.... semalam aku dah submit assignment tu, & dia pun bagi lagi keje. kene submit lagi 2 minggu. tapi aku nak submit minggu depan. nak cuba siap cepat2. sebab keje ni tak susah sangat. cuma overview je...

ermm.. ape pun, aku dah dapat semangat balik. kalo dulu dah makin slow & tensen gak la, tapi la ni dah ok balik. macam baru mula2 masuk dulu.... ermmm.. kan best kalo tiap2 hari camni...




,

0 comments: