Friday, May 16, 2008

rumah ku.. sorga ku.. peace..

hmm.... aku nak update skit cite... sambil2 nak balik solat jumaat nih..
lepas je aku tukar supervisor, macam2 keje dah aku dapat.. semua nak kejar date line. memang penat, tapi best.. nampak la progress keje tuh..
seminggu dua yang lepas gak, aku dok sibuk nak uruskan pasal rumah sewa kami. maklum le skrg kami dah tinggal bertiga je, memang le tak mampu nak bayar sewa tuh rm800 sebulan. bincang punya bincang, last2 kami buat keputusan nak pindah je, cari rumah lain, budget sewa dalam rm500. ader sorang member harun tu nak join kami, so dah ader 4 org ahli... cari punya cari.. tak dapat2 gak rumah tuh.. majoriti no rmh2 sewa yang kami call, semua dah penuh.. tensen2..
mula2 tuh dapat rumah sewa kat pdg jawa. kira best gak la rumah tu.. bile dah sampai masa aku nak bayar deposit, boleh plak tuan rumah tu cakap dah kasi sewa kat org lain... huuuu... selamber btul.. pastu ngan muka serius aku cakap la kat tuan rumah tu "ape ko ingat rumah tu bagus sangat ke sampai ramai org berebut, blah la... " tapi aku cakap dalam hati je la... huhuhuhu... so, pencarian rumah lain bermula lagi... aku pun dah naik jemu menelepon tuan2 rumah sewa...
pastu kami meeting, buat keputusan nak iklan je, cari member rumah baru. so, takyah penat2 angkat barang...pindah. kami pun draf le camne nak buat iklan tuh, siap letak syarat2 lagi la. malam tuh aku ngan halim pusing2 satu shah alam, pegi seven eleven, letak iklan "rakan serumah diperlukan" camtuh le bunyi nyer. dalam pukul 12 stengah baru le selesai. so, lepas ni tunggu call je le. pastu confirm le buat interview skit... hehehe..
dalam masa seminggu tu, ade le dalam 3 orang call nak jumpa. sambil2 tengok2 rumah, aku nih sibuk men'interview'.yang sorang tuh dah ok dah. tapi last2 tak jadi, sebab dia dapat rumah kat sek.7, dekat kat uitm, senang nak pegi keje kate nye. yang 2 org lagi tuh, memang tak berkenan hati ni menengoknye... lain macam je... halim & harun pun stuju nak reject dia... jadi, still takde orang lagi le jawabnye. kene le memilih skit, maklum le, rumah tu dah 6 tahun kami tinggal, dah rase mcm rumah sndri plak, hehehe..
selang 2-3 hari, harun ckp ader member dia 2 org lagi nak masuk, kira ok la tu. aku suh dia interview. so, sebelum diaorg masuk, kami nih nak buat pertukaran bilik skit la. aku pn nak pindah kt bilik sebelah, best skit... halim plak nak turun kt tgkt bwh, lantak le. tapi kene le kmas2 dlu.. tapi sampai sekrg pun tak kemas2 lagi..esok nak balik kampung lak... minggu depan le jawabnye baru kemas.. leceh tul nak kmas2..nak angkat segala bende tuh... kalo bleh cari org gaji kan bagus...
oppsss, dah dekat pkl 1 nih, aku balik dlu.. byezzzz