Wednesday, October 21, 2009

kad

malam semalam sempat lagi aku jumpe mmber tempat keje ygdlu.. bg kad jemputan le.. ape lagi. lame jugak tak jumpe.. sibuk memanjang je diorg nih, mengalahkan YB je huhuhu..

arini pun sempat le jgk aku jemput beberapa org lg kt fakulti nih.. mana yg aku teringat la. yg lain2 sume aku dah bagi awal bulan aritu.

banyak jugak la aku dah bg, bukan ape just nk inform je.. datang or tak tu no.2 hehe..

kalo nk cite pasal keje, sebelum ni aku penah keje kt agak bnyk tempat jgk le. keje part time je.. hehe.. kat fakulti muzik lbh kurang 6 bulan, kt HEP 2 bulan, ILQaM 2 bulan, e-learn lagi, pastu kat UPENA lbh kurang 1 taun setengah. tu sume2 departmnet kt uitm nih.. lps tu aku berenti keje kt upena sbb sambung blajar nih.. mase degree dlu, sempat jgk la aku praktikal kt sirim shah alam nih 3 bulan

jadi kene le ajak jgk diorg2 yg terlibat nih, termasuk la jgk staf2 fak elektrik nih.. ex member degree kt sni dlu & mmber2 uitm penang.. krg kalo x bgtau, kecik ati pulak. hehe..

hmm.. tetiba lak rsa lapa nih, mau cari makanan dlu.. byezzz..

Tuesday, October 20, 2009

Tak tau aku nk tulis ape tajuk nih.. huhuhuhu

hermm.. sgt lame aku tak update cite2.. malas aku nk menaip.. tak mcm mula2 aku buat blog dlu, excited je memanjang.. hohoho

sabtu mnggu dpn (31/10/09) insyaallah kalo xde ape2, aku bakal menikah... jadi, agak bizi le jgk sebulan dua nih.. tambah2 lagi, study aku ni dh masuk level writing.. huuu.. mencabar sungguh.. hehehe.. mmg agak pening ting tong jgk le, nk uruskn pasal kawen nih + keje2 yg berlambak2.. serentak dua benda besar yg aku nk kene selesaikn.. nasib baik jugak le, bnyk urusan2 kenduri family tlg uruskn.. kalo tak sussah jgk aku nk ulang alik.. aku just hulur duit, pastu diorg le yg uruskn.. aku lak tak kisah sgt diorg nk buat stail ape.. ok je. kecuali brg hantrn je la yg aku mmg dh beli sikit dr hjg taun lepas lg. Jd, tak le kelam kabut sgt nk cari sume2 benda tuh last2 minute..

sabtu lepas, baru je aku pindah brg2ke rmh sewa baru. sewa kt klang je. nasib le ade 2-3 org member yg free nk tolong angkat.. yg lelain tu ramainye yg ke.. selang 2hari sblm tu dh settle basuh2 rmh tu.. huu.. penat giler seh..

hal2 rmh sewa bujang pn aku dh mula serah tugas kt bdk lain.. sebab mmg drpd dlu lg aku dah lead rmh tu.. malas lak aku nk pikir pasal rmh tu dh.. hehe

Wednesday, August 26, 2009

Waktu Berbuka Puasa & Imsak 2009

Ni aku share Waktu Berbuka Puasa & Imsak 2009 bagi semua negeri di Malaysia

http://www.mediafire.com/?m3gzgnzdmzy

http://www.MegaFTP.com/106418

Tuesday, August 25, 2009

Salam Ramadhan

Ramadan


Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak & Selamat Berpuasa.......

Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, InsyaAllah


Salam kemaafan di atas segala salah silap dan terlanjur bicara sekiranya ada.

Thursday, July 16, 2009

[software] Quran Reciter Full beta 1 + 114 surah mp3

Lame tul aku dah share sotware..

ni aku share satu software yg sgt bagus Quran Reciter Full beta 1 + 114 surah mp3 with malay translation


* Complete Quran Recitation of Sa'd Al-Ghamdi
* Display of Arabic text and 3 different English translation of the recited verse.(Picktal, Yusuf Ali and Shakir)
* Yusuf Ali Commentary and English Transliteration.
* Quran Translations in 24 languages. (Azerbaijani, Bosnian,
Chinese Simplified, Chinese, Dutch, Finnish, French, German,
Indonesian, Italian, Japanese, Korean, Malayalam, Malaysian,
Persian, Polish, Portuguese, Russian, Spanish, Swahili, Tamil, Thai,
Turkish, Urdu)
* Two different modes, Range Mode (for reciting a set of verses) and
Verse Mode (for reciting verse by verse)
* Word by Word meaning display for Amma Juz' (Sura 78 to 114)
* Recitation can be configured to recite a set of verse any number of
times for memorisation (Press Ctrl+R for recitation option)
* Completely linked with the quran index available at
www.quran-hadith-index.com .
* Quick verse navigation : Press "S" followed by sura number and
"V" followed by Verse number to Navigate to a particular verse
* First completely free Quran software in Internet with full Quran Audio



Download :

http://www.mediafire.com/?ijjhjhdojmn
http://www.mediafire.com/?mlygjaqtmjn
http://www.mediafire.com/?jmehyezonty
http://www.mediafire.com/?zgkmkgwrgrz
http://www.mediafire.com/?mzdm3mzqyng

Tuesday, July 07, 2009

Rileks otak jap....

Rileks otak 1
Perompak : "Sebelum kamu mati kubunuh, sebutkan namamu!"
Isteri : "Na... nama sa... saya... Aisyah"
Perompak : "Aisyah? nampaknya sama dengan nama ibuku. Aku tidak boleh membunuhmu,"
lalu dia mendekati si suami dan sambil mengacukan senjatanya ia berkata,
Perompak : "Sebutkan namamu. Aku mesti tahu nama setiap orang yang menjadi korbanku..."
Suami : "Namaku Irwan.. tapi.... semua orang memanggilku Aisyah...."

Rileks otak 2
Di sebuah Mall yang sesak dengan pengunjung.. ada satu alat pengukur berat badan yang cukup canggih.. Hanya dengan membayar RM 1.00 kita akan diberitahu berapa berat badan kita oleh program komputer. Seorang gadis dan temannya mencuba di tengah kerumunan orang... Setelah memasukkan wang
RM 1.00.. mesin komputer menjawab: "47 kg!"Gadis kedua cuba untuk menimbang, dan mesin komputer menjawab: "52 kg!"
Setelah beberapa minit datang seorang wanita yang cukup gemuk dan montel cuba menimbang dirinya di mesin itu. Setelah memasukkan wang RM 1.00... mesin komputer mengeluarkan jawapan: "Tolong naik sorang-sorang. . jangan ramai- ramai!"

Rileks otak 3
Pulang dari kekalahan dalam sebuah perlawanan persahabatan. ..
pemain-pemain bolasepak Kg. Pandan dirundung rasa malu yang amat sangat.
Kerana itu Hashim dan Roslan bercadang untuk menyamar agar tidak dikenali orang.
Hashim yang menyamar sebagai koboi.. berjalan-jalan ke kedai di
kampungnya.. . Tiba-tiba seorang nenek menegurnya.. "Hey Hashim..."
Kerana terkejut yang beliau masih dikenali orang... dia segera mengubah penyamarannya. .. kali ini sebagai Syeikh Arab....
Sekali lagi dia keluar ke kedai untuk membeli barang... Untuk kali kedua dia bertembung dengan nenek....
Dalam hatinya berkata.. Dia takkan mengenali aku lagi.."
Tiba-tiba nenek berkata " Hey Hashim"
Kerana kehairanan yang amat sangat....
"Maaf , bagaimana nenek dapat mengenali saya?"
Nenek itu menjawab.. "La engkau ni... ini aku la... Roslan!"

Rileks otak 4
Samdol pergi ke sebuah pekan untuk membeli buah durian.... lalu dia
menghampiri seorang penjual buah durian yang merupakan orang asli tempatan...
Samdol : "Bang harga durian ini berapa?"
Org Asli : "yang ini.. sepopit sebiji"
Samdol kebingungan mendengar jawapan dalam bahasa orang asli itu kerana dia tidak memahami berapa nilainya sepopit itu.. lalu Samdol buat2 tahu dan cuba menawarinya. .
Samdol : "Bang.. Boleh kurang sikit tak"?
Orang Asli : "Boleh aje, nak kurang berape?
Samdol : "Lahupa.. boleh ya!"
Penjual orang asli itu kebingungan. . lalu bertanya pada Samdol..
Orang Asli : "Lahupa itu berapa?"
Samdol : "Cakap dulu.. Sepopit itu berapa?"

Tuesday, June 16, 2009


lagu2 yg di nyanyikan oleh Cleopatra Stratan. seorg budak dari negara mana tah..
tapi mmg comella lagu2 dia.. hehe..layan..



Artist: Cleopatra Stratan
CD Title: La varsta de 3 ani
Released date: August 20, 2006
Label: Cat Music
Genre: Pop
Type: MP3 format sound
Quality: 256(CBR) Kbit
Channels: 44Khz, stereo
Total time: 41:04
Total size: 103 mb
==============================================================

Song title

01. Ghita
02. Cutu
03. Te-am intalnit
04. Sansa
05. Noapte buna!
06. Surprize
07. Numar pan la unu
08. Mama
09. De ce?
10. Zuzu-zuzu
11. Oare cat?
12. Pasarea pistruie
13. Cleopatra Stratan - Ghita(videoclip)

==============================================================

Friday, June 05, 2009

Push (2009 MOVIE) DVDRip-aXXo

Movie yg baru kuar kt wayang gak nih



http://www.mediafire.com/?izxizonnyly
http://www.mediafire.com/?ozmojjqgnnn
http://www.mediafire.com/?fgzehfwmgvz
http://www.mediafire.com/?wmom5ly4kkm
http://www.mediafire.com/?wdlmmzwmouw
http://www.mediafire.com/?z5zne0mt2in
http://www.mediafire.com/?ajzyymbnnum
http://www.mediafire.com/?dhcyoaynt1m

SUBTITLE
http://www.mediafire.com/?ymtjgxylzno


creadit to saske syok

Confessions of a Shopaholic - 2009 [DvDRiP MOVIE]

Movie yg kuar awal tahun aritu

Genre: Comedy | Romance

Struggling with her debilitating obsession with shopping and the sudden collapse of her income source, Rebecca Bloomwood unintentionally lands a job writing for a financial magazine after a drunken letter-mailing mix-up.

Additional Info:

Movie Info:-
Filesize: 245MB
Release: Axxo DvDRiP
Runtime: 101mins
Language|Subtitle: English















Part 1(Mediafire)

Part 2(Mediafire)

Part 3(Mediafire)

Tuesday, June 02, 2009

X-Men Origins Wolverine [PC Games]

Ni version games.. bukan filem yek.. hehehe

Counter-Strike 1.8

Ni aku share game counter strike 1.8



















Koleksi novel Habiburrahman El Shirazy

1. Ayat-ayat Cinta

















Download sini atau Donlod sini pn bleh


2. Dalam Mihrab Cinta
















Donlod

Novel

Andrea Hirata - Laskar pelangi Tetralogi

novel indon.. dh dibuat filem pn novel ni..

tapi novel2 ni ade 4 siri..

ni aku share 3 siri novel2 ni..










Novel lagi...

hehehe.. ade tambahan lagi nih..














DONLOD
















DONLOD SINI















SINI DONLOD





Novel2 Cintan... huhuhu

ade org request kt aku nk novel..

so, aku akan share beberapa novel dlm bentuk pdf (ebook)

mula2 ni aku share novel2 cintan dlu.. layan..

Ayiem - Istana Cinta Lara

DOWNLOAD!!

Babyface - Ku Milikimu

DOWNLOAD!!


Caza14 - Aku Cinta Padamu

DOWNLOAD!!


Nahsya Aref - Wajah Kekasih

DOWNLOAD!!


Nashya Aref - Madu Di Hujung Hempedu


DOWNLOAD!!


Suria Shafie - Kasih Di Hujung Rindu

DOWNLOAD!!


Suria Shafie - Kasih Tak Terucap


DOWNLOAD!!

Memang cintan karat habis la nih.. huhuhuhu

Monday, June 01, 2009

Ebook agama....

bleh tambahkn ilmu..

antara buku yang ada:-

adab belajar.pdf
Asas asas Fardhu Ain.xls
bagaimana menyeru kpd islam.pdf
biblografi imam syafie.pdf
detik-detik hiduku.pdf
doa.pdf
fiqh al sirah 1.pdf
Generasi Pemuda dan Perubahan - Fathi Yakan...pdf
hadis 40.pdf
ibadah bulan ramadhan.pdf
imam mahdi.pdf
inti ajaran islam.pdf
jalan terindah melalui solat.pdf
keajaiban al-quran harun yahya.pdf
method pemikiran hassan albana- Dr Jumaat.pdf
murtad.pdf
perjalanan menuju Allah swt.pdf
rama2 dan bunga.ppt
sirah Rasulullah saw.pdf
usrah.pdf
usul 20.pdf

.::Rahsia Solat: Di sebalik Setiap Rukun::.

Inilah dia rahsia as-solat, sebagai peringatan bagi yang dah tahu atau panduan bagi yang baru tahu......

1 - Niat Sembahyang : Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.

2 - Berdiri Betul : Fadilatnya, ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.

3 - Takbir-ratul Ihram : Fadilatnya, sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.

4 - Fatihah : Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.

5 - Ruqu' : Sebagai tikar kita di dalam kubur.

6 - I'tidal : Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika di dalam kubur.

7 - Sujud : Memagar kita ketika menyeberangi titian SIRATUL-MUSTAQIM.

8 - Duduk antara 2 Sujud : Akan menaung panji-panji nabi kita didalam kubur.

9 - Duduk antara 2 Sujud (akhir) : Menjadi kenderaan ketika kita dipadang Mahsyar.

10 - Tahhiyat Akhir : Sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh mungkar & nangkir di dalam kubur.

11 - Selawat Nabi : Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.

12 - Salam : Memelihara kita di dalam kubur.

13 - Tertib : Akan pertemuan kita dengan Allah S. W. T.

Dari Abdullah bin 'Amr R. A., Rasulullah S. A. W.bersabda :
Senarai di atas adalah salah satu sebab mengapa orang Yahudi / Kafir tidak sukakan angka 13 dan juga Hari Jumaat. Itulah sebab mengapa mereka mencipta cerita yang begitu seram sekali iaitu " FRIDAY the 13th "

MAKSUD BACAAN DALAM SOLAT

Takbiratul-Ihram & Takbir
Allah Maha Besar.

Doa Iftitah
Allah Maha Besar dan segala puji bagi Allah dengan
banyaknya. Maha suci Allah sepanjang pagi dan petang.
Aku hadapkan wajahku bagi Tuhan yang mencipta langit
dan bumi, dengan suasana lurus dan berserah diri dan
aku bukan dari golongan orang musyrik. Sesungguhnya
solatku, ibadatku, hidupku, matiku adalah untuk Allah
Tuhan sekelian alam. Tidak ada sekutu bagiNya dan
kepadaku diperintahkan untuk tidak menyekutukan bagiNya
dan aku dari golongan orang Islam.

Al-Fatihah
Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi maha
Mengasihani. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta
alam. Yang maha pemurah lagi maha mengasihani. Yang
menguasai hari pembalasan. Hanya Engkaulah yang kami
sembah dan hanya kepada Engkau kami mohon pertolongan.
Tunjukilah kami jalan yang lurus. Iaitu jalan
orang-orang yang Engkau kurniakan nikmat kepada mereka,
bukan jalan mereka yang Engkau murkai dan bukan jalan
mereka yang sesat.

Bacaan ketika rukuk
Maha Suci TuhanKu Yang Maha Besar dan dengan segala
puji-pujiannya.

Bacaan ketika bangun dari rukuk
Allah mendengar pujian orang yang memujinya.

Bacaan ketika iktidal

Wahai Tuhan kami, bagi Engkaulah segala pujian.

Bacaan ketika sujud
Maha suci TuhanKu yang Maha Tinggi dan dengan segala
puji-pujiannya.

Bacaan ketika duduk di antara dua sujud

Ya Allah, ampunilah dosaku dan rahmatilah daku,
lindungilah daku, angkatlah darjatku, rezekikan daku,
berilah aku petunjuk, selamatkanlah daku dan
maafkanlah akan daku.

Bacaan ketika Tahiyat Awal
Segala penghormatan yang berkat solat yang baik adalah
untuk Allah. Sejahtera atas engkau wahai Nabi dan
rahmat Allah serta keberkatannya. Sejahtera ke atas
kami dan atas hamba-hamba Allah yang soleh. Aku naik
saksi bahawa tiada Tuhan melainkan Allah dan aku naik
saksi bahawasanya Muhammad itu adalah pesuruh Allah. Ya
Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad.

Bacaan ketika Tahiyat Akhir
Segala penghormatan yang berkat solat yang baik adalah
untuk Allah. Sejahtera atas engkau wahai Nabi dan
rahmat Allah serta keberkatannya. Sejahtera ke atas
kami dan atas hamba-hamba Allah yang soleh. Aku naik
saksi bahawa tiada Tuhan melainkan Allah dan aku naik
saksi bahawasanya Muhammad itu adalah pesuruh Allah. Ya
Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad dan ke
atas keluarganya. Sebagaimana Engkau selawatkan ke atas
Ibrahim dan atas keluarga Ibrahim. Berkatilah ke atas
Muhammad dan atas keluarganya sebagaimana Engkau
berkati ke atas Ibrahim dan atas keluarga Ibrahim di
dalam alam ini. Sesungguhnya Engkau Maha Terpuji lagi
Maha Agung.

Doa Qunut
Ya Allah, berilah aku petunjuk sebagaimana orang-orang
yang telah Engkau tunjuki. Sejahterakanlah aku
sebagaimana orang-orang yang telah Engkau sejahterakan.
Pimpinlah aku sebagaimana orang-orang yang telah Engkau
pimpin. Berkatilah hendaknya untukku apa-pa yang telah
Engkau berikan padaku. Jauhkanlah aku daripada segala
kejahatan yang telah Engkau tetapkan. Sesungguhnya
hanya Engkau sahajalah yang menetapkan, dan tidak
sesiapapun yang berkuasa menetapkan sesuatu selain
daripada Engkau. Sesungguhnya tidak terhina orang yang
memperolehi pimpinanaMu. Dan tidak mulia orang-orang
yang Engkau musuhi. Telah memberi berkat Engkau, ya
Tuhan kami dan maha tinggi Engkau. Hanya untuk Engkau
sahajalah segala macam puji terhadap apa-apa yang telah
Engkau tetapkan. Dan aku minta ampun dan bertaubat
kepada Engkau. Dan Allah rahmatilah Muhammad, Nabi yang
ummi dan sejahtera keatas keluarganya dan
sahabat-sahabatnya.

Friday, May 29, 2009

Royal Air Force Aircraft & Weapons E-Book



















Ni aku share e-book pasal jet pejuang

Fundamental to everything the RAF tries to achieve is the equipment we have at our disposal, much of which relies on world-beating, cutting-edge high technology that has been tested in conflict. It is this equipment that when operated, maintained and supported by highly professional personnel, makes the RAF a truly potent deliverer of Air Power.

In defence of our airspace at home and abroad, the Tornado F3 maintains our Quick Reaction Alert with the ASRAAM missile, which is the most up-to-date and effective air-to-air missile deployed anywhere in the world.

The next generation air-to-air missile, the Meteor, a fire-and-forget missile, will give the RAF a further significant advance in missile capability when it enters service early in the next decade. The combination of Typhoon and Meteor will defeat all current and projected air-to-air threats for the foreseeable future.

For expeditionary operations overseas, the backbone of the RAF’s offensive aircraft is the recently upgraded ground-attack version of the Tornado, called the GR4, which carries a comprehensive suite of sophisticated weapons and equipment. Also in this role is one of the RAF’s most versatile combat aircraft, the Harrier GR7. In time, the Harrier GR7 will be updated with new engines and avionics and will be redesignated the GR9. Looking even further ahead, the GR9 will be replaced with the Short Take-Off and Vertical Landing variant of the Lockheed Martin Joint Strike Fighter, which will incorporate stealth technology and is capable of carrying twice the payload of a Harrier, over twice the distance.

As well as upgrading aircraft, the RAF is buying a new range of offensive weapons, which combine pinpoint accuracy with a very high survivability rate. One such weapon is Storm Shadow, which was highly successful during the recent hostilities in Iraq. As well as providing improved operational capability, these precision weapons will reduce greatly the risk of collateral damage and civilian casualties.

Thursday, May 28, 2009

Final Champion League highlight 08/09 "Barcelona vs Man U"

Ni aku share Final Champion League highlight 08/09 "Barcelona vs Man U"

game malam semalam 27/5/09

sape2 yg tak sempat tgk smlm bleh donlod ni, walupun highlight je, tp ok la..














Preview 1st Half

Preview 2nd Half


kalo nak layan full game pn bleh jgk. bwh ni link nye.. tp leceh skit nk donlod

http://www.megaupload.com/?d=Q2FOZX2N
http://www.megaupload.com/?d=GMB9V411
http://www.megaupload.com/?d=84GU413B
http://www.megaupload.com/?d=Z8IOR0DZ
http://www.megaupload.com/?d=DS4HNIO6
http://www.megaupload.com/?d=SG44ANUP
http://www.megaupload.com/?d=T9VXBM8X
Or

http://rapidshare.com/files/238238323/Barcelona.v.Man.United.part1.rar
http://rapidshare.com/files/238238267/Barcelona.v.Man.United.part2.rar
http://rapidshare.com/files/238238026/Barcelona.v.Man.United.part3.rar
http://rapidshare.com/files/238239767/Barcelona.v.Man.United.part4.rar
http://rapidshare.com/files/238239705/Barcelona.v.Man.United.part5.rar
http://rapidshare.com/files/238236713/Barcelona.v.Man.United.part6.rar
http://rapidshare.com/files/238235917/Barcelona.v.Man.United.part7.rar

EPL Goals of the Season 2008 / 2009

ni aku share EPL Goals of the Season 2008 / 2009

Gol2 terbaik EPL season 2008/09.. layan....






















Sunday, May 17, 2009

tambah lagi software

Acronis True Image Home 2009
http://www.mediafire.com/download.php?wtit2dwjiwz
http://www.mediafire.com/download.php?xmnyzo3jeyw
http://www.mediafire.com/download.php?oyzqny24ytc

Adobe Photoshop CS3
http://www.mediafire.com/download.php?wjjggnajkn4
http://www.mediafire.com/download.php?mvulenjj00h
http://www.mediafire.com/download.php?ig2zqjmjmnn
http://www.mediafire.com/download.php?mmnn5iyzjuk
http://www.mediafire.com/download.php?mkm15f1ynjm
http://www.mediafire.com/download.php?dmnttmzeyld

Nero v8.3.6.0
http://www.mediafire.com/download.php?ow0yzinmygy
http://www.mediafire.com/download.php?fjon2yyddje
http://www.mediafire.com/download.php?eszygyjzvtp
http://www.mediafire.com/download.php?y1w2lktj1sg
http://www.mediafire.com/download.php?iyzvmhqlet4

#1 Video Converter v4.2.15.rar
http://www.mediafire.com/download.php?ixijdmnmttx

123 GIF&JPG Optimizer v3.0.rar
http://www.mediafire.com/download.php?htfdwtzmg1z

1st Security Agent v7.5.rar
http://www.mediafire.com/download.php?eywyqypjnwn

3D Object Converter v4.0.rar
http://www.mediafire.com/download.php?4kgn0ujgjms

3GP-Video-Converter v3.1.54 build-0404b.rar
http://www.mediafire.com/download.php?irmbmhdx4xn

ACDSee Photo Manager 2009 v11.0 Build 85.rar
http://www.mediafire.com/download.php?tmu5tykeejz

ACDSee Pro 2.5 Build 335.rar
http://www.mediafire.com/download.php?utltigqjjzm

Active.Desktop.Calendar.v7.32.071206.rar
http://www.mediafire.co/download.php?fds0yocgn12

software collections

Advanced WindowsCare v2.8.6.975 Pro.rar
http://www.mediafire.com/download.php?igg4dgmlph7

Advanced X Video Converter.rar
http://www.mediafire.com/download.php?7j7cyin2mzu

Alcohol 120% v1.9.7 Build 6221.rar
http://www.mediafire.com/download.php?yh2kmyyyzlm

All Media To Mp3 converter Pro v6.9.rar
http://www.mediafire.com/download.php?zszxmen2j3l

AlZip.rar
http://www.mediafire.com/download.php?32dykxztfmj

AMS Software Photo Collage Maker v1.75.rar
http://www.mediafire.com/download.php?mjx2em0fmmi

Anti.Trojan.Elite.v4.1.1.rar
http://www.mediafire.com/download.php?tgmeurimeci

ASCII Art Maker v1.6.rar
http://www.mediafire.com/download.php?kmgmykrlyvz

ASCII Art Studio v2.2.1.rar
http://www.mediafire.com/download.php?m4nvm0xn0pj

avast! 4 Professional Edition.rar
http://www.mediafire.com/download.php?ovw0nmzz2gy

BenVista.PhotoZoom.Pro.v2.3.rar
http://www.mediafire.com/download.php?2czmzvy2nwz

Cool edit pro 2.0.rar
http://www.mediafire.com/download.php?3tdc3czxzlm

CuteFTP Pro v8.2.0 build 04.01.2008.1.rar
http://www.mediafire.com/download.php?igrjtzpbx9m

Digital Photo Slide Show v2008.1.rar
http://www.mediafire.com/download.php?tdam3z820zo

Ease Audio Converter v4.80.rar
http://www.mediafire.com/download.php?wlc346ynzq9

ECard Magic v2.0.rar
http://www.mediafire.com/download.php?gy1m5l19mhy

FairStars Audio Converter v1.67.rar
http://www.mediafire.com/download.php?u0kzjuymipm

Flash Player Pro v3.65.rar
http://www.mediafire.com/download.php?m29gsctwjjj

FlashFXP v3.6 Final Released!.rar
http://www.mediafire.com/download.php?02mvvftzjbi

FLV to AVI MPEG WMV 3GP MP4 iPod Converter.rar
http://www.mediafire.com/download.php?tb1mdxmg49x

Folder Guard Professional Edition v7.92.rar
http://www.mediafire.co/download.php?u3jxmz0s9z1

Folder Lock v6.0.5.rar
http://www.mediafire.com/download.php?ol47vhx9thw

Frame Photo Editor v3.0.1.0.rar
http://www.mediafire.com/download.php?n9mlxcuh4yj

Frame Photo Editor v3.0.2.rar
http://www.mediafire.com/download.php?rnttmdeuhtz

Framing Studio v2.51.rar
http://www.mediafire.com/download.php?3awmlmmdx2y

software lagi..

GIF Movie Gear v4.1.2.rar
http://www.mediafire.com/download.php?5wn23twn1su

Google Earth Pro v4.1.7087.5048 (beta).rar
http://www.mediafire.com/download.php?fwzondis0n0

Hide My Files.rar
http://www.mediafire.com/download.php?93inxjy1tox

ImTOO 3gp video converter.rar
http://www.mediafire.com/download.php?d9ti4w0hg9i

Lock Folder XP v3.6.rar
http://www.mediafire.com/download.php?xgmsnze2z1v

Lock My PC v3.6.3.543.rar
http://www.mediafire.com/download.php?m12enmfju24
or
http://www.mediafire.com/download.php?3mzmtzlzye2

Magic ISO Maker v5.5 Build 0272.rar
http://www.mediafire.com/download.php?wsmr544jw1l

Magic Video Converter v8.0.10.28.rar
http://www.mediafire.com/download.php?v5o2yzyzl1l

Mindsoft Utilities 2008.rar
http://www.mediafire.com/download.php?eimlerjsbme

Mp3 To RingTone Gold v5.80.rar
http://www.mediafire.com/download.php?0gjfzk0tnfe

Multi-Media Screensaver v1.1.0.18.rar
http://www.mediafire.com/download.php?54molyvr2jw

NewLive All Media Fixer 2008 v9.06.rar
http://www.mediafire.com/download.php?tnt1cu4ijfi

No 1 Video Converter.rar
http://www.mediafire.com/download.php?2ytydhwiunn

ObjectDock.rar
http://www.mediafire.com/download.php?0mdwneyzoq8

OJOsoft Total Video Converter v2.1.0.0718.rar
http://www.mediafire.com/download.php?0xt1z9o3gqj

Paper Folding 3D v1.20.rar
http://www.mediafire.com/download.php?lny1dmjt3is

PCTools Desktop Maestro v3.0.0.830.rar
http://www.mediafire.com/download.php?mjuz0t2y0zz

Photo Combiner v4.67.rar
http://www.mediafire.com/download.php?wmptpolad01

Photo DVD Maker Professional v7.96.rar
http://www.mediafire.com/download.php?ezb9j2gfmj1

Photodex ProShow Gold v3.5.2279.rar
http://www.mediafire.com/download.php?l2wzyydnldw

Power Video Converter v1.6.16.rar
http://www.mediafire.com/download.php?0hbmzvxnyew

Friday, May 08, 2009

Temuduga....


Seorang CEO ingin mencari eksekutif baru dalam syarikatnya. Dari beribu

permohonan, hanya empat yang betul-betul menarik perhatiannya.

Bagaimanapun beliau tidak dapat memilih antara keempat-empat orang calon tersebut, lantas memanggil kesemuanya untuk ditemuduga (beliau tidak sekaya Donald Trump untuk menganjurkan temuduga seperti The Apprentice).

Setelah keempat-empat calon berada di hadapan beliau, CEO tadi pun mula berkata, "Saya ada satu soalan yang mungkin memberi jawapan berbeza, calon yang memberikan jawapan terbaik akan diterima untuk bekerja di sini"

"Soalannya adalah apakah perkara atau benda yang paling pantas sekali?", tanya CEO tersebut.

Calon pertama berkata, "FIKIRAN, kerana kadang ianya datang sendiri tanpa kita sedari" "Bagus, satu jawapan yang baik", kata CEO tadi.

"Kamu pula?", tanya nya kepada calon kedua.

"KELIP MATA, kerana tanpa kita sedari, sebelum sempat kita buat apa pun, mata kita dah berkelip", jawab calon kedua.
"Satu jawapan yang sangat baik, lagipun perumpamaan melayu pun ada sebut SEKELIP MATA melambangkan kepantasan", kata CEO itu.

"Bagaimana kamu pula?", tanya CEO kepada calon ketiga.

"Kalau kita tengok, lampu KLCC dihidupkan dengan pantas walaupun bangunan tu tinggi. Jadi saya rasa MENGHIDUPKAN LAMPU adalah paling pantas, jawab calon ketiga.

"Jawapan yang terhebat setakat ni. Bagaimana pula dengan kamu?"

CEO terus mengusulkan soalan kepada calon keempat dengan merasakan calon ketiga hampir pasti menjadi eksekutif baru di syarikatnya dengan jawapan yang sangat bagus sebentar tadi.

"Setelah diteliti jawapan calon-calon sebelum saya ni tadi, saya rasa perkara yang paling pantas sekali adalah CIRIT-BIRIT", jawab calon keempat dengan yakin sekali.

"Haaa...???? CIRIT-BIRIT ???? Kamu ni tak serius langsung, macamana kamu boleh mintak kerja dengan syarikat saya ni?", CEO terkejut dengan jawapan calon keempat tadi.

"Begini tuan, malam kelmarin saya terjaga di tengah malam dengan rasa sakit perut yang amat sangat. Belum sempat saya FIKIR , KELIP MATA atau MENGHIDUPKAN LAMPU, benda tu dah terkeluar dah.............."

Calon keempat diterima menjadi eksekutif baru syarikat berkenaan..............



Thursday, May 07, 2009

Budin vs Tompok

http://www.meandmyspace.com/files/en/comments1/animal/cute_cat.gif Budin seorang yang amat benci pada kucing, entah apa silap yang telah
dibuat oleh kucing padanya tiada siapa yang tahu.

Walaupun begitu, jodoh pertemuan sememangnya ketentuan Ilahi, Budin bertemu
jodoh dengan Gayah yang sememangnya amat suka dan cinta pada kucing. Bukan
itu sahaja, sebelum berkahwin dengan Budin, Gayah sudah sedia ada membela
seekor kucing siam.

Maka dari hari ke hari, bertambah benci dan meluatlah Budin pada kucing
terutama si Tompok, kucing siam peliharaan isterinya. Apa tidaknya, Gayah
lebih memberi tumpuan kepada si Tompok dalam kehidupan sehari-hariannya.
Hal ini membuatkan Budin beranggapan, Gayah lebih sayang si Tompok
berbanding dengan dirinya.

http://www.blackblackmusic.com/cats/cute%20cat.jpg
Akibat tidak mahu terus tertekan dengan keadaan ini, Budin membuat
rancangan untuk mengusir si Tompok dari hidupnya dan hidup isterinya,
Gayah. Maka, bermulalah dengan rancangan jahat Budin.

Pucuk dicita ulam yang mendatang, ketika isterinya sedang asyik mandi ,
Budin dengan tanpa segan silunya telah menangkap si Tompok, disumbat dalam
karung beras Mehsuri. Tanpa berlengah terus merempit motor kapcainya
sehingga jauh dari rumahnya , lebih kurang 10 km lalu dihumbanlah si Tompok
tanpa belas kasihan. Dengan hati gembira, baliklah dia ke rumah dengan
siulan mengikut rentak lagu Cindai nyanyian Siti Nurhaliza.

Tapi, kegembiraan hanyalah sementara bila tiba di rumah si Tompok dengan
sombong bongkaknya melanggok depan pintu lagaknya menyambut kepulangan
Budin. Sakitnya hati Budin tak dapat digambarkan.

Besoknya, Budin meneruskan rancangan jahatnya. Kali ini lebih jauh dibawa
si Tompok, 20 km dari rumahnya. Tetapi seperti semalam Tompok berjaya
mendahuluinya pulang ke rumah. Budin tidak putus asa begitu sahaja,
alang-alang peluk pekasam, biar habis basah sampai ke pangkal lenggan.

Maka nekadlah Budin, kali ini dia bukan sahaja hendak buang Tompok lagi
jauh tapi dibawanya Tompok pusing-pusing dahulu. Habis semual jalan
ditempuh, sekijap ke kiri, sikijap ke kanan, yang lurus, yang bengkok,
segala kona, segala selekoh habis dirempitnya dan akhirnya si Tompok
dibuang begitu sahaja.

Selang berapa minit kemudian, Budin menelefon Gayah.
Budin: Ayang, Tompok ada kat dalam rumah tak, tanya Budin dengan penuh
suspen lagi berdebar-debar…

Gayah: Ada, ada dekat depan pintu tu ha, Kenapa? tanya Gayah keheranan.

Budin: Panggil dia! herdik Budin dengan nada yang tinggi…

Gayah: Kenapa? tanya Gayah lagi.

Budin. Aku nak tanya dia, bagaimana nak balik ke rumah. Aku sesat ni “

Wednesday, May 06, 2009

Alien Shooter [Game]

Ade org request nak game nih.. so aku share la.. good luck



Ni link untuk yg suka version portable (takyah install, leh terus main je)


yg ni lak version yg kene install dlu-


so, pilih la yg mana suka yek

Monday, May 04, 2009

kerja vs kenduri

Hari khamis mggu lepas, aku cuba buat test guna tag yg baru je amik dr supplier.. huh.. memang best, performance lagi bagus dari tag yg lame nih.. aku bleh jangka tag nih dpt selesaikan masalah system ake yg tak brape stabil nih.. huu..lega sungguh..

jumaat lak aku blk kampung, maklum le, cuti hari pekerja.. dpt le blk 3 hari.. sabtu tu, tetiba mmber aku call, nak tnya jln mcmna nk gi teluk intan.. dia dr shah alam, ikut highway plus.. so aku bagi le direction.. dh penat membebel, dia tnya aku kt mna, jd aku jwble.. "kat kampung, sungkai".. herm.. trus je dia ajak aku ikut skali.. msa call tu, kbtulan aku bru je sudah ukur kain nk buat bju melayu utk ari ehem2 nti.. so, aku 'on' je la..

1/2 jam pastu, dia smpai ngn member dia kt rmh aku.. aku siap2 & trus pg smbil2 jd co-pilot. member opis dia yg kawen, tak pasal2 aku pn join skali pg sna... smpai je kt sana mengagau gak la cari rumah.. mana taknye, diorg bleh lak tak bwk map kt kad jmputan tu.. melilau jgk la + tnya org kg stu, last2 jumpe jgk la.. smpai stu dh pkl 2.. dh lengang dh pn rmhnye.. tggl sikit2 je org.. tapi takpe, makanan bnyak lg.. kitorg pn bedal la.. tetiba je kitorg jd pendiam time tu.. (mmg le.. sbb mulut dh penuh nasi + perut pn mmg tgh lapar.. hehehe).
sampai rmh dlm pkl 4 stgh.. diorg rhat jap, pastu trus blk.. tak lame lps tu jgk, hujan trun.. mmg tak kemana le jwbnye..

ari ahad tu dlm pkl 10, aku blk shah alam, tgk cuaca mcm nk ujan je sbb tu cabut awal.. smpai je kt s.alam pkl 1. pastu budak rmh ni ajak lak pg kenduri, jiran kt tman tu jgk.. so, mkn kt kndri lg la aku jwbnye.. hehehe..

arini, mcm biasa le.. dtg uitm.. buat keje skit. tak bnyk yg dapat buat jgk.. pagi2 td org lab sblh mntak tlg aku jd sampel.. aku ok je.. org mntk tlg.. bukan buat ape pn.. baring2 je.. rehat2.. pastu diorg amik data.. ptg smbg blk buat keje skit2..

huh.. lain msa updated lg.. mau blk dlu nih..

Thursday, April 30, 2009

Portable Games

ni games portable.. x payah install, donload & trus main


Queens Of Langkasuka 2009 DVDrip (Movie)

Cite dari thailand nih.. baru tayang kat pawagam