Thursday, March 12, 2009

Alhamdulillah.. lega...


huuu.. lega...

sebenarnya, 6-8 mac 2009 aritu aku ade join conference.
namanye: the 5th International colloquium on Signal Processing and its applications (CSPA) 2009...
hehehe panjang tul nama..

conference ni mmg dibuat setiap tahun & dianjurkan oleh fakulti elektrik uitm..
tapi sebab 'international', so yg join sume2 pn mmg ramai dr oversea.
jumlah presenter lebih kurang 90 orang (dari oversea lagi ramai berbanding yg dtg dr dlm negara nih)...
buat kt kl je, hehe.. royal bintang hotel, sebelah plaza low yat tu..

hehe.. tapi memang cuak le jgk aku, dah le first time join.. pastu international lak tu.. huhuhu... ketaq lutut

utk CSPA tu aku buat paper berkenaan research aku la.. budget lak mintak kat fakulti.. nasib baik dapat.. kalo tak mana aku nak cekau rm900.. huuu...

paper aku dah submit kt uruestia sebulan sblum mula lagi... lepas tu, biasa la dok sibuk buat powerpoint slide utk presentation.. muntah hijau jgk la.. (nasib baik ade org tolong check grammar) maklum le, b.inggris aku nih tahap sasterawan negara hehehe... tak sume orang dapat menghayatinye.. huhuhu...

jadi, lpas solat jummat (6hb) tu kami (ngan 2 org lg mmbr) bertolak le ke hotel tu utk pendaftaran.. eh lupe lak, 3 hari sblum tu dah dapat timetable utk present.. bleh pulak aku kene present ari ahad.. adoyai.. aku budget present ari sabtu.. (bleh la malam tu ber jemba jemba)

lps isyak ari jummat tu, ade mkn mlm (3 hari ni mkn mmg sume tanggung.. hhehehe.. yuran pn bayar mahal) sekali barbeque la... huhuhu.. mkn bersungguh2 la aku mlm tu..
pkl 10.30 baru abis mkn.. hehehe..
lps tu tak trus blk blk, jln2 dlu ngn member kt bkt bntg tu.. lps tu blk...

esok paginya (sabtu) baru la mula sesi pembentangan.. aku tgk smpai tghri & ptg.. pkl 5.30 abis sesi hari pertama.. member aku yg 2 org tu dh settle.. hish... jeles aku.. oo.. lupe nk cakap.. presentation tu, sorg dia bg msa 15minit.. pastu 2 minit sesi soal jwb.. ade sorg member aku tu berpeluh jgk la, sebab ade mamat dr afrika tu mmg suka sgt bertanya.. org pnya papaer sume dia tnya.. dh le slang nye ala ala pitching lari lak tu..

petang tu, kitorg pegi jln2 kt low yat.. saje, aku mmg suke sgt le jln kt tmpat2 camtu.. sempat beli mouse, & dvd kosong.. malam, makan.. pastu kuar jap jln2 lg kt area bkt bntg tu..
blk hotel, aku bukak slide presentation aku jap, tgk2 skit, tido....

esok paginye, pkl 9.15 sampai je turn aku.. huuu... suspen... alhamdulillah.. nasib baik sume ok.. soklan2 yg ditanya kat aku pn boleh le dijawab.. hehehe.. dh abis tu mmg lewga sungguh.. abis je turn aku, budak2 nih sibuk dok ajak mandi kat swimming pool.. hehehe.. ape lagi....
sesi pagi tu habis pkl 11. tp time tu kitorg tgh berenang2 ke tepian lagi... hehehe.. pkl 12, siap2 pegi majlis penutup, ade sesi bergambar.. lepas tu mkn2.. balik... hehe..

jadi abis le sume.. lega & rasa best, sebab dah ade satu 'paper' sendiri.. huu.. utk prgramm ni jgk, masa daftar aritu, dapat beg sandang utk laptop hehehe.. jadi bertambah le brg nk angkut blk..

so.. tu je.. byezzz