Thursday, April 30, 2009

Portable Games

ni games portable.. x payah install, donload & trus main


Queens Of Langkasuka 2009 DVDrip (Movie)

Cite dari thailand nih.. baru tayang kat pawagam




Fantastic Four Collection Moviez

Fantastic Four HDRip.x264 (2004)



http://www.mediafire.com/?zwwnajimuyz
http://www.mediafire.com/?afoj2ujqznt
http://www.mediafire.com/?iodzmjz0mz2
http://www.mediafire.com/?ynyyy3fizfl
http://www.mediafire.com/?3zyozy2mjfa

Pasword: soniquality


Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer HDRip.x264 (2007)



http://www.mediafire.com/?3cj5ot0ymdz
http://www.mediafire.com/?dzz5n0gvmmk
http://www.mediafire.com/?jmg5itttzcm
http://www.mediafire.com/?lmzeziidffm

Pasword: soniquality

Transformers HQ Rip (2007) MOVIE




http://www.mediafire.com/?2iqjwdnnmyy
http://www.mediafire.com/?ayznnmtid12
http://www.mediafire.com/?gtmzz2ylmxo
http://www.mediafire.com/?qjmjmfgie1r

Cara2 nak sambung fail2 yg dah di donlod

ni aku bagi software utk sambung file movie or game yg ade bnyak part tu

jika nama fail ending with :-

.rar just use Winrar
.vnw backup the files,change .vnw to .rar format
.001 use HJSPLIT
.a00 use ALZIP


Download HJSPIT


Download ALZIP

Download WINRAR

The Bourne Collection (Movie)

ni aku nk share movie.. share sikit2 dlu ha.. nti2 share yg lain plak

The Bourne Identity HQ Rip (2002)



The Bourne Supremacy HQ Rip (2004)



The Bourne Ultimatum HQ Rip (2007)



http://www.mediafire.com/?mjnatmojwzz
http://www.mediafire.com/?4y24hi2y1zn
http://www.mediafire.com/?cjmn2ghyamz
http://www.mediafire.com/?ownknztzz3u
http://www.mediafire.com/?zzoez3theyz

Wednesday, April 29, 2009

writing...

aku ni baru je balik dr puchong. pegi kedai yg buat hardware aku nih.. mggu lepas dia buat hal lak.. bila aku dh connect dgn laptop, bleh lak dia dia membisu je.. huuu.. angin jgk.. tetiba buat hal.. tadi tu pegi ambil rfid reader yg satu lagi, dia gantikan yg baru sementara nk repair yg rosak tuh..

jadi mula dr minggu lps, aku concentrate writing je la. target tu nak siapkan dlu chapter 1 & 2...
tapi, writiing nih mmg memenatkan la.. susah, sebab setiap statement yg nk tulis tu mesti kene ade refer kt mana2 & mesti la paham 100% statement tu... dah la benda yg nk tulis tu teknikal.. kene lak study tmbahan..

sampai arini, tak bnayak yg siap lagi.. ade la 2-3 muka je baru siap.. tu pun campur yg penah aku buat draf dulu2.. hehehe... mmg susah nk cari idea.. mengadap laptop lame2 pn pening kepala jgk.

ape2 pn akan aku cuba jgk le.. mmg bosan, tapi ade jgk dtg smgt tu bila2 pikir2 balik.. nk cepat2 kn siap semua2 benda nih.. hehe..

aku pn ade updated sikit2 jgk bahan2 kt blog nih.. saje sahare ape yg ade & aku akan tambah lagi dari masa ke semasa.. kalo nk request pn bleh jugak..

orait.. nk balik, byezzzz

Building Grammar Skills for TOEFL IBT

satu lagi buku, grammar skill



Living English - Fluent English (Book + CDs)

haa.. ni buku nk blajar english. siap ade cd skali..
meh donlod..



http://www.mediafire.com/?ok02huttgvt
http://www.mediafire.com/?l3zdvqh8mm0
http://www.mediafire.com/?xsjwstuxjw9
http://www.mediafire.com/?6v12zmabezx

download & sampung part2 tu guna winrar

Don't Be Sad ( La Tahzan ) e-book

Ni buku best gak.. tapi yg ni dlm version english

This book contains numerous tips to help you ward off depression, have a positive outlook of life, provides new perspectives on happiness and many more topics for a person to lead a physically and mentally healthy life.

Tips presented in this book are from an Islamic perspective and will provide the reader insights into the religion of Islam about providing guidance on living a happy life.

harry potter e-book

Ni aku share harry potter pnya buku.
episode 1-7, sampai abis la nih.


1. Harry Potter and The Philosophers Stone

http://www.mediafire.com/?ojkdcwzena2



2. Harry Potter and The Chamber Of Secrets

http://www.mediafire.com/?ndsh1uhywgp



3. Harry Potter and The Prisoner Of Azkaban


http://www.mediafire.com/?l3m0mjmttyb



4. Harry Potter and The Goblet Of Fire


http://www.mediafire.com/?z2t4xc4yvjq



5. Harry Potter and The Order Of The Pheonix


http://www.mediafire.com/?jusyzgxbmyy



6. Harry Potter and The Half Blood Prince


http://www.mediafire.com/?myyvv3i0emd



7. Harry Potter and The Deathly Hallows


http://www.mediafire.com/?mdudmbx0ux9

Tuesday, April 28, 2009

portable software

Mula2 nih aku nk share "portable software"
portable nih maksud nye korang takyah nk install la, just double klik je, pastu bleh trus guna..

1. Winamp v5.551 Build 2419 Pro Portable


http://www.mediafire.com/?ln4njjmozmn


2. Ashampoo Burning Studio 2009 v8.04 Portable



http://www.mediafire.com/?nyazmiyzvmo


3. Xilisoft Video Converter Ultimate v5.1.22.0310 Portable


http://www.mediafire.com/?yjttmzqzmua



4. Xilisoft Audio Converter v2.1.74.0303 Portable





5. Solid Converter PDF v5.0.627 Portable




http://www.mediafire.com/?mymz32x0evn




okay, ni je dlu aku share. dh petang nih.. nk balik..
nanti ade masa aku share yg lain plak..

share

aku nih dalam perancangan nk share software, movie, e-book & lain2 lagi la..
tapi tak sempat lg nk buat.. takpela, nti aku share sikit2..

kalo nk request pn bleh jugak

Tuesday, April 21, 2009

Cara Cara Nak Cover malu

1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."hoi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

20 tips nak menjadikan roomate anda gila

Bengang dengan roommate? Tak tahu apa nak buat? GEt ready for the payback time...

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagi"

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...!". bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, kau rupanya..."

10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

Rileks Otak

BILA SAYA BESAR NANTI

Seorang guru tadika sedang memupuk rasa percaya diri kepada pelajarnya-pelajarnya. Guru tersebut meminta mereka untuk memperkenalkan diri sekaligus memberitahu tentang cita-cita mereka.

Abu berdiri dan berkata, "Nama saya Abu bin Dolah. Bila besar nanti saya ingin jadi juruterbang, jadi bolehlah saya pergi ke Australia, Eropah, Iraq dan sebagainya".

"Bagus Abu. Terima kasih. Siapa lagi?", tanya cikgu.

Seorang pelajar perempuan yang duduk di tepi berdiri dan berkata, "Nama saya Noni binti Samad. Kalau besar nanti, Noni nak jadi suri rumah tangga dan mempunyai anak-anak yang comel".
"Bagus. Jadi suri rumah tangga merupakan cita-cita yang mulia. Siapa lagi?".

Seman berdiri dan berkata, "Saya Seman bin Leman, bila besar nanti saya bercita-cita untuk membantu Noni mencapai cita-citanya...".