Friday, May 29, 2009

Royal Air Force Aircraft & Weapons E-Book



















Ni aku share e-book pasal jet pejuang

Fundamental to everything the RAF tries to achieve is the equipment we have at our disposal, much of which relies on world-beating, cutting-edge high technology that has been tested in conflict. It is this equipment that when operated, maintained and supported by highly professional personnel, makes the RAF a truly potent deliverer of Air Power.

In defence of our airspace at home and abroad, the Tornado F3 maintains our Quick Reaction Alert with the ASRAAM missile, which is the most up-to-date and effective air-to-air missile deployed anywhere in the world.

The next generation air-to-air missile, the Meteor, a fire-and-forget missile, will give the RAF a further significant advance in missile capability when it enters service early in the next decade. The combination of Typhoon and Meteor will defeat all current and projected air-to-air threats for the foreseeable future.

For expeditionary operations overseas, the backbone of the RAF’s offensive aircraft is the recently upgraded ground-attack version of the Tornado, called the GR4, which carries a comprehensive suite of sophisticated weapons and equipment. Also in this role is one of the RAF’s most versatile combat aircraft, the Harrier GR7. In time, the Harrier GR7 will be updated with new engines and avionics and will be redesignated the GR9. Looking even further ahead, the GR9 will be replaced with the Short Take-Off and Vertical Landing variant of the Lockheed Martin Joint Strike Fighter, which will incorporate stealth technology and is capable of carrying twice the payload of a Harrier, over twice the distance.

As well as upgrading aircraft, the RAF is buying a new range of offensive weapons, which combine pinpoint accuracy with a very high survivability rate. One such weapon is Storm Shadow, which was highly successful during the recent hostilities in Iraq. As well as providing improved operational capability, these precision weapons will reduce greatly the risk of collateral damage and civilian casualties.

Thursday, May 28, 2009

Final Champion League highlight 08/09 "Barcelona vs Man U"

Ni aku share Final Champion League highlight 08/09 "Barcelona vs Man U"

game malam semalam 27/5/09

sape2 yg tak sempat tgk smlm bleh donlod ni, walupun highlight je, tp ok la..














Preview 1st Half

Preview 2nd Half


kalo nak layan full game pn bleh jgk. bwh ni link nye.. tp leceh skit nk donlod

http://www.megaupload.com/?d=Q2FOZX2N
http://www.megaupload.com/?d=GMB9V411
http://www.megaupload.com/?d=84GU413B
http://www.megaupload.com/?d=Z8IOR0DZ
http://www.megaupload.com/?d=DS4HNIO6
http://www.megaupload.com/?d=SG44ANUP
http://www.megaupload.com/?d=T9VXBM8X
Or

http://rapidshare.com/files/238238323/Barcelona.v.Man.United.part1.rar
http://rapidshare.com/files/238238267/Barcelona.v.Man.United.part2.rar
http://rapidshare.com/files/238238026/Barcelona.v.Man.United.part3.rar
http://rapidshare.com/files/238239767/Barcelona.v.Man.United.part4.rar
http://rapidshare.com/files/238239705/Barcelona.v.Man.United.part5.rar
http://rapidshare.com/files/238236713/Barcelona.v.Man.United.part6.rar
http://rapidshare.com/files/238235917/Barcelona.v.Man.United.part7.rar

EPL Goals of the Season 2008 / 2009

ni aku share EPL Goals of the Season 2008 / 2009

Gol2 terbaik EPL season 2008/09.. layan....






















Sunday, May 17, 2009

tambah lagi software

Acronis True Image Home 2009
http://www.mediafire.com/download.php?wtit2dwjiwz
http://www.mediafire.com/download.php?xmnyzo3jeyw
http://www.mediafire.com/download.php?oyzqny24ytc

Adobe Photoshop CS3
http://www.mediafire.com/download.php?wjjggnajkn4
http://www.mediafire.com/download.php?mvulenjj00h
http://www.mediafire.com/download.php?ig2zqjmjmnn
http://www.mediafire.com/download.php?mmnn5iyzjuk
http://www.mediafire.com/download.php?mkm15f1ynjm
http://www.mediafire.com/download.php?dmnttmzeyld

Nero v8.3.6.0
http://www.mediafire.com/download.php?ow0yzinmygy
http://www.mediafire.com/download.php?fjon2yyddje
http://www.mediafire.com/download.php?eszygyjzvtp
http://www.mediafire.com/download.php?y1w2lktj1sg
http://www.mediafire.com/download.php?iyzvmhqlet4

#1 Video Converter v4.2.15.rar
http://www.mediafire.com/download.php?ixijdmnmttx

123 GIF&JPG Optimizer v3.0.rar
http://www.mediafire.com/download.php?htfdwtzmg1z

1st Security Agent v7.5.rar
http://www.mediafire.com/download.php?eywyqypjnwn

3D Object Converter v4.0.rar
http://www.mediafire.com/download.php?4kgn0ujgjms

3GP-Video-Converter v3.1.54 build-0404b.rar
http://www.mediafire.com/download.php?irmbmhdx4xn

ACDSee Photo Manager 2009 v11.0 Build 85.rar
http://www.mediafire.com/download.php?tmu5tykeejz

ACDSee Pro 2.5 Build 335.rar
http://www.mediafire.com/download.php?utltigqjjzm

Active.Desktop.Calendar.v7.32.071206.rar
http://www.mediafire.co/download.php?fds0yocgn12

software collections

Advanced WindowsCare v2.8.6.975 Pro.rar
http://www.mediafire.com/download.php?igg4dgmlph7

Advanced X Video Converter.rar
http://www.mediafire.com/download.php?7j7cyin2mzu

Alcohol 120% v1.9.7 Build 6221.rar
http://www.mediafire.com/download.php?yh2kmyyyzlm

All Media To Mp3 converter Pro v6.9.rar
http://www.mediafire.com/download.php?zszxmen2j3l

AlZip.rar
http://www.mediafire.com/download.php?32dykxztfmj

AMS Software Photo Collage Maker v1.75.rar
http://www.mediafire.com/download.php?mjx2em0fmmi

Anti.Trojan.Elite.v4.1.1.rar
http://www.mediafire.com/download.php?tgmeurimeci

ASCII Art Maker v1.6.rar
http://www.mediafire.com/download.php?kmgmykrlyvz

ASCII Art Studio v2.2.1.rar
http://www.mediafire.com/download.php?m4nvm0xn0pj

avast! 4 Professional Edition.rar
http://www.mediafire.com/download.php?ovw0nmzz2gy

BenVista.PhotoZoom.Pro.v2.3.rar
http://www.mediafire.com/download.php?2czmzvy2nwz

Cool edit pro 2.0.rar
http://www.mediafire.com/download.php?3tdc3czxzlm

CuteFTP Pro v8.2.0 build 04.01.2008.1.rar
http://www.mediafire.com/download.php?igrjtzpbx9m

Digital Photo Slide Show v2008.1.rar
http://www.mediafire.com/download.php?tdam3z820zo

Ease Audio Converter v4.80.rar
http://www.mediafire.com/download.php?wlc346ynzq9

ECard Magic v2.0.rar
http://www.mediafire.com/download.php?gy1m5l19mhy

FairStars Audio Converter v1.67.rar
http://www.mediafire.com/download.php?u0kzjuymipm

Flash Player Pro v3.65.rar
http://www.mediafire.com/download.php?m29gsctwjjj

FlashFXP v3.6 Final Released!.rar
http://www.mediafire.com/download.php?02mvvftzjbi

FLV to AVI MPEG WMV 3GP MP4 iPod Converter.rar
http://www.mediafire.com/download.php?tb1mdxmg49x

Folder Guard Professional Edition v7.92.rar
http://www.mediafire.co/download.php?u3jxmz0s9z1

Folder Lock v6.0.5.rar
http://www.mediafire.com/download.php?ol47vhx9thw

Frame Photo Editor v3.0.1.0.rar
http://www.mediafire.com/download.php?n9mlxcuh4yj

Frame Photo Editor v3.0.2.rar
http://www.mediafire.com/download.php?rnttmdeuhtz

Framing Studio v2.51.rar
http://www.mediafire.com/download.php?3awmlmmdx2y

software lagi..

GIF Movie Gear v4.1.2.rar
http://www.mediafire.com/download.php?5wn23twn1su

Google Earth Pro v4.1.7087.5048 (beta).rar
http://www.mediafire.com/download.php?fwzondis0n0

Hide My Files.rar
http://www.mediafire.com/download.php?93inxjy1tox

ImTOO 3gp video converter.rar
http://www.mediafire.com/download.php?d9ti4w0hg9i

Lock Folder XP v3.6.rar
http://www.mediafire.com/download.php?xgmsnze2z1v

Lock My PC v3.6.3.543.rar
http://www.mediafire.com/download.php?m12enmfju24
or
http://www.mediafire.com/download.php?3mzmtzlzye2

Magic ISO Maker v5.5 Build 0272.rar
http://www.mediafire.com/download.php?wsmr544jw1l

Magic Video Converter v8.0.10.28.rar
http://www.mediafire.com/download.php?v5o2yzyzl1l

Mindsoft Utilities 2008.rar
http://www.mediafire.com/download.php?eimlerjsbme

Mp3 To RingTone Gold v5.80.rar
http://www.mediafire.com/download.php?0gjfzk0tnfe

Multi-Media Screensaver v1.1.0.18.rar
http://www.mediafire.com/download.php?54molyvr2jw

NewLive All Media Fixer 2008 v9.06.rar
http://www.mediafire.com/download.php?tnt1cu4ijfi

No 1 Video Converter.rar
http://www.mediafire.com/download.php?2ytydhwiunn

ObjectDock.rar
http://www.mediafire.com/download.php?0mdwneyzoq8

OJOsoft Total Video Converter v2.1.0.0718.rar
http://www.mediafire.com/download.php?0xt1z9o3gqj

Paper Folding 3D v1.20.rar
http://www.mediafire.com/download.php?lny1dmjt3is

PCTools Desktop Maestro v3.0.0.830.rar
http://www.mediafire.com/download.php?mjuz0t2y0zz

Photo Combiner v4.67.rar
http://www.mediafire.com/download.php?wmptpolad01

Photo DVD Maker Professional v7.96.rar
http://www.mediafire.com/download.php?ezb9j2gfmj1

Photodex ProShow Gold v3.5.2279.rar
http://www.mediafire.com/download.php?l2wzyydnldw

Power Video Converter v1.6.16.rar
http://www.mediafire.com/download.php?0hbmzvxnyew

Friday, May 08, 2009

Temuduga....


Seorang CEO ingin mencari eksekutif baru dalam syarikatnya. Dari beribu

permohonan, hanya empat yang betul-betul menarik perhatiannya.

Bagaimanapun beliau tidak dapat memilih antara keempat-empat orang calon tersebut, lantas memanggil kesemuanya untuk ditemuduga (beliau tidak sekaya Donald Trump untuk menganjurkan temuduga seperti The Apprentice).

Setelah keempat-empat calon berada di hadapan beliau, CEO tadi pun mula berkata, "Saya ada satu soalan yang mungkin memberi jawapan berbeza, calon yang memberikan jawapan terbaik akan diterima untuk bekerja di sini"

"Soalannya adalah apakah perkara atau benda yang paling pantas sekali?", tanya CEO tersebut.

Calon pertama berkata, "FIKIRAN, kerana kadang ianya datang sendiri tanpa kita sedari" "Bagus, satu jawapan yang baik", kata CEO tadi.

"Kamu pula?", tanya nya kepada calon kedua.

"KELIP MATA, kerana tanpa kita sedari, sebelum sempat kita buat apa pun, mata kita dah berkelip", jawab calon kedua.
"Satu jawapan yang sangat baik, lagipun perumpamaan melayu pun ada sebut SEKELIP MATA melambangkan kepantasan", kata CEO itu.

"Bagaimana kamu pula?", tanya CEO kepada calon ketiga.

"Kalau kita tengok, lampu KLCC dihidupkan dengan pantas walaupun bangunan tu tinggi. Jadi saya rasa MENGHIDUPKAN LAMPU adalah paling pantas, jawab calon ketiga.

"Jawapan yang terhebat setakat ni. Bagaimana pula dengan kamu?"

CEO terus mengusulkan soalan kepada calon keempat dengan merasakan calon ketiga hampir pasti menjadi eksekutif baru di syarikatnya dengan jawapan yang sangat bagus sebentar tadi.

"Setelah diteliti jawapan calon-calon sebelum saya ni tadi, saya rasa perkara yang paling pantas sekali adalah CIRIT-BIRIT", jawab calon keempat dengan yakin sekali.

"Haaa...???? CIRIT-BIRIT ???? Kamu ni tak serius langsung, macamana kamu boleh mintak kerja dengan syarikat saya ni?", CEO terkejut dengan jawapan calon keempat tadi.

"Begini tuan, malam kelmarin saya terjaga di tengah malam dengan rasa sakit perut yang amat sangat. Belum sempat saya FIKIR , KELIP MATA atau MENGHIDUPKAN LAMPU, benda tu dah terkeluar dah.............."

Calon keempat diterima menjadi eksekutif baru syarikat berkenaan..............



Thursday, May 07, 2009

Budin vs Tompok

http://www.meandmyspace.com/files/en/comments1/animal/cute_cat.gif Budin seorang yang amat benci pada kucing, entah apa silap yang telah
dibuat oleh kucing padanya tiada siapa yang tahu.

Walaupun begitu, jodoh pertemuan sememangnya ketentuan Ilahi, Budin bertemu
jodoh dengan Gayah yang sememangnya amat suka dan cinta pada kucing. Bukan
itu sahaja, sebelum berkahwin dengan Budin, Gayah sudah sedia ada membela
seekor kucing siam.

Maka dari hari ke hari, bertambah benci dan meluatlah Budin pada kucing
terutama si Tompok, kucing siam peliharaan isterinya. Apa tidaknya, Gayah
lebih memberi tumpuan kepada si Tompok dalam kehidupan sehari-hariannya.
Hal ini membuatkan Budin beranggapan, Gayah lebih sayang si Tompok
berbanding dengan dirinya.

http://www.blackblackmusic.com/cats/cute%20cat.jpg
Akibat tidak mahu terus tertekan dengan keadaan ini, Budin membuat
rancangan untuk mengusir si Tompok dari hidupnya dan hidup isterinya,
Gayah. Maka, bermulalah dengan rancangan jahat Budin.

Pucuk dicita ulam yang mendatang, ketika isterinya sedang asyik mandi ,
Budin dengan tanpa segan silunya telah menangkap si Tompok, disumbat dalam
karung beras Mehsuri. Tanpa berlengah terus merempit motor kapcainya
sehingga jauh dari rumahnya , lebih kurang 10 km lalu dihumbanlah si Tompok
tanpa belas kasihan. Dengan hati gembira, baliklah dia ke rumah dengan
siulan mengikut rentak lagu Cindai nyanyian Siti Nurhaliza.

Tapi, kegembiraan hanyalah sementara bila tiba di rumah si Tompok dengan
sombong bongkaknya melanggok depan pintu lagaknya menyambut kepulangan
Budin. Sakitnya hati Budin tak dapat digambarkan.

Besoknya, Budin meneruskan rancangan jahatnya. Kali ini lebih jauh dibawa
si Tompok, 20 km dari rumahnya. Tetapi seperti semalam Tompok berjaya
mendahuluinya pulang ke rumah. Budin tidak putus asa begitu sahaja,
alang-alang peluk pekasam, biar habis basah sampai ke pangkal lenggan.

Maka nekadlah Budin, kali ini dia bukan sahaja hendak buang Tompok lagi
jauh tapi dibawanya Tompok pusing-pusing dahulu. Habis semual jalan
ditempuh, sekijap ke kiri, sikijap ke kanan, yang lurus, yang bengkok,
segala kona, segala selekoh habis dirempitnya dan akhirnya si Tompok
dibuang begitu sahaja.

Selang berapa minit kemudian, Budin menelefon Gayah.
Budin: Ayang, Tompok ada kat dalam rumah tak, tanya Budin dengan penuh
suspen lagi berdebar-debar…

Gayah: Ada, ada dekat depan pintu tu ha, Kenapa? tanya Gayah keheranan.

Budin: Panggil dia! herdik Budin dengan nada yang tinggi…

Gayah: Kenapa? tanya Gayah lagi.

Budin. Aku nak tanya dia, bagaimana nak balik ke rumah. Aku sesat ni “

Wednesday, May 06, 2009

Alien Shooter [Game]

Ade org request nak game nih.. so aku share la.. good luck



Ni link untuk yg suka version portable (takyah install, leh terus main je)


yg ni lak version yg kene install dlu-


so, pilih la yg mana suka yek

Monday, May 04, 2009

kerja vs kenduri

Hari khamis mggu lepas, aku cuba buat test guna tag yg baru je amik dr supplier.. huh.. memang best, performance lagi bagus dari tag yg lame nih.. aku bleh jangka tag nih dpt selesaikan masalah system ake yg tak brape stabil nih.. huu..lega sungguh..

jumaat lak aku blk kampung, maklum le, cuti hari pekerja.. dpt le blk 3 hari.. sabtu tu, tetiba mmber aku call, nak tnya jln mcmna nk gi teluk intan.. dia dr shah alam, ikut highway plus.. so aku bagi le direction.. dh penat membebel, dia tnya aku kt mna, jd aku jwble.. "kat kampung, sungkai".. herm.. trus je dia ajak aku ikut skali.. msa call tu, kbtulan aku bru je sudah ukur kain nk buat bju melayu utk ari ehem2 nti.. so, aku 'on' je la..

1/2 jam pastu, dia smpai ngn member dia kt rmh aku.. aku siap2 & trus pg smbil2 jd co-pilot. member opis dia yg kawen, tak pasal2 aku pn join skali pg sna... smpai je kt sana mengagau gak la cari rumah.. mana taknye, diorg bleh lak tak bwk map kt kad jmputan tu.. melilau jgk la + tnya org kg stu, last2 jumpe jgk la.. smpai stu dh pkl 2.. dh lengang dh pn rmhnye.. tggl sikit2 je org.. tapi takpe, makanan bnyak lg.. kitorg pn bedal la.. tetiba je kitorg jd pendiam time tu.. (mmg le.. sbb mulut dh penuh nasi + perut pn mmg tgh lapar.. hehehe).
sampai rmh dlm pkl 4 stgh.. diorg rhat jap, pastu trus blk.. tak lame lps tu jgk, hujan trun.. mmg tak kemana le jwbnye..

ari ahad tu dlm pkl 10, aku blk shah alam, tgk cuaca mcm nk ujan je sbb tu cabut awal.. smpai je kt s.alam pkl 1. pastu budak rmh ni ajak lak pg kenduri, jiran kt tman tu jgk.. so, mkn kt kndri lg la aku jwbnye.. hehehe..

arini, mcm biasa le.. dtg uitm.. buat keje skit. tak bnyk yg dapat buat jgk.. pagi2 td org lab sblh mntak tlg aku jd sampel.. aku ok je.. org mntk tlg.. bukan buat ape pn.. baring2 je.. rehat2.. pastu diorg amik data.. ptg smbg blk buat keje skit2..

huh.. lain msa updated lg.. mau blk dlu nih..