Thursday, July 16, 2009

[software] Quran Reciter Full beta 1 + 114 surah mp3

Lame tul aku dah share sotware..

ni aku share satu software yg sgt bagus Quran Reciter Full beta 1 + 114 surah mp3 with malay translation


* Complete Quran Recitation of Sa'd Al-Ghamdi
* Display of Arabic text and 3 different English translation of the recited verse.(Picktal, Yusuf Ali and Shakir)
* Yusuf Ali Commentary and English Transliteration.
* Quran Translations in 24 languages. (Azerbaijani, Bosnian,
Chinese Simplified, Chinese, Dutch, Finnish, French, German,
Indonesian, Italian, Japanese, Korean, Malayalam, Malaysian,
Persian, Polish, Portuguese, Russian, Spanish, Swahili, Tamil, Thai,
Turkish, Urdu)
* Two different modes, Range Mode (for reciting a set of verses) and
Verse Mode (for reciting verse by verse)
* Word by Word meaning display for Amma Juz' (Sura 78 to 114)
* Recitation can be configured to recite a set of verse any number of
times for memorisation (Press Ctrl+R for recitation option)
* Completely linked with the quran index available at
www.quran-hadith-index.com .
* Quick verse navigation : Press "S" followed by sura number and
"V" followed by Verse number to Navigate to a particular verse
* First completely free Quran software in Internet with full Quran Audio



Download :

http://www.mediafire.com/?ijjhjhdojmn
http://www.mediafire.com/?mlygjaqtmjn
http://www.mediafire.com/?jmehyezonty
http://www.mediafire.com/?zgkmkgwrgrz
http://www.mediafire.com/?mzdm3mzqyng

Tuesday, July 07, 2009

Rileks otak jap....

Rileks otak 1
Perompak : "Sebelum kamu mati kubunuh, sebutkan namamu!"
Isteri : "Na... nama sa... saya... Aisyah"
Perompak : "Aisyah? nampaknya sama dengan nama ibuku. Aku tidak boleh membunuhmu,"
lalu dia mendekati si suami dan sambil mengacukan senjatanya ia berkata,
Perompak : "Sebutkan namamu. Aku mesti tahu nama setiap orang yang menjadi korbanku..."
Suami : "Namaku Irwan.. tapi.... semua orang memanggilku Aisyah...."

Rileks otak 2
Di sebuah Mall yang sesak dengan pengunjung.. ada satu alat pengukur berat badan yang cukup canggih.. Hanya dengan membayar RM 1.00 kita akan diberitahu berapa berat badan kita oleh program komputer. Seorang gadis dan temannya mencuba di tengah kerumunan orang... Setelah memasukkan wang
RM 1.00.. mesin komputer menjawab: "47 kg!"Gadis kedua cuba untuk menimbang, dan mesin komputer menjawab: "52 kg!"
Setelah beberapa minit datang seorang wanita yang cukup gemuk dan montel cuba menimbang dirinya di mesin itu. Setelah memasukkan wang RM 1.00... mesin komputer mengeluarkan jawapan: "Tolong naik sorang-sorang. . jangan ramai- ramai!"

Rileks otak 3
Pulang dari kekalahan dalam sebuah perlawanan persahabatan. ..
pemain-pemain bolasepak Kg. Pandan dirundung rasa malu yang amat sangat.
Kerana itu Hashim dan Roslan bercadang untuk menyamar agar tidak dikenali orang.
Hashim yang menyamar sebagai koboi.. berjalan-jalan ke kedai di
kampungnya.. . Tiba-tiba seorang nenek menegurnya.. "Hey Hashim..."
Kerana terkejut yang beliau masih dikenali orang... dia segera mengubah penyamarannya. .. kali ini sebagai Syeikh Arab....
Sekali lagi dia keluar ke kedai untuk membeli barang... Untuk kali kedua dia bertembung dengan nenek....
Dalam hatinya berkata.. Dia takkan mengenali aku lagi.."
Tiba-tiba nenek berkata " Hey Hashim"
Kerana kehairanan yang amat sangat....
"Maaf , bagaimana nenek dapat mengenali saya?"
Nenek itu menjawab.. "La engkau ni... ini aku la... Roslan!"

Rileks otak 4
Samdol pergi ke sebuah pekan untuk membeli buah durian.... lalu dia
menghampiri seorang penjual buah durian yang merupakan orang asli tempatan...
Samdol : "Bang harga durian ini berapa?"
Org Asli : "yang ini.. sepopit sebiji"
Samdol kebingungan mendengar jawapan dalam bahasa orang asli itu kerana dia tidak memahami berapa nilainya sepopit itu.. lalu Samdol buat2 tahu dan cuba menawarinya. .
Samdol : "Bang.. Boleh kurang sikit tak"?
Orang Asli : "Boleh aje, nak kurang berape?
Samdol : "Lahupa.. boleh ya!"
Penjual orang asli itu kebingungan. . lalu bertanya pada Samdol..
Orang Asli : "Lahupa itu berapa?"
Samdol : "Cakap dulu.. Sepopit itu berapa?"