Wednesday, May 05, 2010

hentam saja la.....

salam..
dah masuk bulan 5 utk tahun 2010. Ni la 1st post aku utk taun nih, menunjukkan yg aku dh lame tak update blog nih a.k.a malas nk menaip hehehe..

alhamdulillah, 31/10/09 aku dh selamat jd laki org. wife aku org kg endah, banting @ selangor. kenduri kt sna 1/11/09 & seminggu lps tu 8/11/09 buat kt sungkai lak. semuanye berjalan lancar, lega btol bila semua2 tu dah selesai. so sekarang nih meneruskn hidup berkeluarga la plak.

isnin mnggu lps aku cuti, pegi tgk adik aku yg no 3 tu konvo kt picc putrajaya, konvo utk ikbn. adik aku tido kt rmh abg aku kt sg buluh, pastu aku ajak mak n abah tido kt rmh aku. muat la kereta nk pegi. pepagi isnin tu abg aku hntr pegi picc n kami dr klang pg 1 lg kete. progam abis ptg dlm pkl 2 lbh, jln2 kt putraya tu kjap, pastu trus hantar parents aku gi komuter shah alam

cite pasal keje lak,
semester nih aku kene 3 kali jaga exam. last aku jaga ari sabtu baru lps nih. hehe.. rasa lain macam pun ader. ye la, dulu2 dok sibuk jawab soklan, la ni dh jd pengawas kt dewan tu lak. hohoho.. tak penah terpikir pun. hehe.

subject yg aku ajar, examnyer isnin mggu lps. ari selasa tu mula la marking paper exam. ade lbh kurang 500 student amik subject tu. kitorg bagi2 sama rata utk marking, kalo tak, termuntah hijau le jawabnye nk menyemak sue tu. lecturer yg ajar subjek tu ade la dlm 10 org, pastu kami bahagi pd 2 kumpulan, so 1 kump tu 5 org la. 1 kump tu cover lbh kurang 250 exam paper. Utk paper nih, ade 5 soklan, so kami amik sorg 1 utk semak. so setiap sorang semak 1 soklan, utk 250 student, mcm tu le kira2nya.

disebabkan isnin tu aku cuti, so selasa tu aku start marking. mmg aku target nk abiskn cepat2. aritu aku dpt siap kt 100 lbh, n aku sambung ari rabu. last2 dpt le jugak siap2kn sume2 tu. lega tul, tu pn rase nk muntah semak hehe..

last exam ari ahad (smlm), so kt sini dh mula lengang skit la. baru la best, kalo tak tu, sesak memanjang kt mna2 pn. tapi skejap je nih, sbb mggu dpn dh mula konvo plak. lagi le berganda2 sesaknye. k, nti le aku smbung lg cite2, malas nak menaip dh ni.. hehe.. cabutt...

0 comments: