Monday, May 17, 2010

Sukan ku sukan mu jua..

Piala Thomas? Malaysia dh pn kalah separuh akhir aritu ngan china 3-0.. lemah tul aku kalo nk citer kalo dh kalah ni. walaupun masuk separuh akhir, t sebenarnye kalo korang perasan, kita menang 1 game je, msa lwn denmark 3-2. lwn jepun, kalah, lwn china klh, nigeria kita tak sempat lawan, sbb diorg lmbt sampai (ni kes diorg excited sgt amik gambar kt airport, sampai tak sedar kpl terbang dh terlepas.. kui kui kui).

aku rasa dh smpai masenye malaysia nih buat pembangunan sukan dr akar umbi. jangan bila player tu dh besar bru nk train btul2. cungkil bakat2 muda dr seluruh negara, jgn libatkan campurtangan politik, lps tu train diorg btul2. tak kisah la, kalo m'sia terpakse korban masa lebih 5 taun utk tumpukan pembangunan dr player2 muda. tgk je jepun, dulu2 kalo main bola, mmg kene blasah je ngan kita. skrg diorg selamber je masuk world cup. badminton, 2 taun kebelakang nih diorg dh makin terer. diorg naik perlahan2, tp tgk la hasilnye skrg. Takraw? diorg pn dh hebat, kalo dlu2 m'sia ngn thailand je.. ni sume hasil dr pembangunan dr budak2 kecik lg. Australia mulakan program dr kecik ni kalo tak silap aku lbh 10 taun dlu. mase tu diorg mmg tak terer ape2 pn. tp skrg tgk je le, renang, bola, hoki, skn olimpik sume diorg dh tahap dunia dh. hehe.. malas aku nk bebel dh pasal nih. dr dlu lg tak ubah2, persatuan sukan pn dr dlu tak abis2 ade yg rebut kuasa, gadoh2.. mcm2 le. hehe.. dh mcm hasbullah awang lak aku komen hohoho..

ape2 pn ari sabtu aritu chelsea menang lg. kali ni FA cup la. huhu.. juara berganda la plak... mane fan2 ManU? senyap je nih.. hehehe.. jangan mare... Larii.....

0 comments: