Monday, June 07, 2010

Konvokesyen sapa la tu...

salam.
aku tgh kekeringan idea nk buat keje nih.. susah jgk nk dapatkn mood pepagi isnin. arini pepagi lg dh mendung. bertambah2 sentimental lagi la mate aku. tambah lak ngan aircond.. huuuu... rasa mcm nk tido aje..

uitm baru je abis majlis konvokesyen utk kali yg ke 72. Fakulti elektrikal (FKE) buat pertama kalinye mula pada sesi yg terawal. kali ni pd hari yg kedua. (selalu tu dok kt tgh2 or dh ujung2 sesi). konvo strat 20-30 mei. masih lg meriah mcm biasa, cuma lengang skit la sbb tgh cuti sem la ni. sesi kali ni jgk yg pertama kali Dato Sahol sbgai VC utk join konvo. Dan utk first time jgk nama aku naik utk pegi wakil fakulti naik kt atas pentas tu bersama beberapa lg lect la. (kalo sesorang takmo le aku pegi). Mula2 tu malas la jgk nk pegi, sbb aku dh bleh agak mesti bosan dok kt atas tu. mau 4 jam baru abis. last2 aku decide pegi la jgk, sebab ramai le jgk geng2 yg lain nih kene pegi. Utk FKE sesi pd ari jumaat, so khamis tu kitorg siap2 amik jubah la.. hohoho.. semangat je rase, maklum le, selalu tu konvo tu utk amik skrol, skrg nih dok tgk org amik lak dr pentas..

ari jummat tu pepagi lg dh dtg. diorg ade bg sarapan. huu.. wajib makan nih, kang kalo lapo kt atas tu, mau guling pengsan lak. lps sarapn, siap2 la memasing pakai jubah.. kitorg siap amik gambar posing2 lg huhu.. dh mcm sndri plak yg konvo. hehe. lbh kurang pkl 9, lpas sume stndt & parents masuk, kitorg pon mula la beratur. Utk yg dduk kt atas pentas tu, dibhgi plak pd 3 kumpulan. 1. perarakan besar (ni kami la, lecturer2 biasa), 2. perarakan utama (yg ni TNC & PNC) & last skali VC la. hehe..
huhu.. masa jalan kt karpet merah tu lain mcm je rasa.. hehe.. excited sbnrnye, tp cover semacam je la. Mane taknye, mase masuk dewan tu, siap ade pengumuman, pastu sume org kene berdiri tgk kami masuk.. huu.. lain mcm je rasa.

tp nasib baik le kali ni tak lama sgt kt sesi kali ni. lbh kurang pkl 11.45 pg, dh abis bg skrol & ucapan skali. tak le boring sgt tunggu kt atas tu. dh abis tu, turun la, takkan nk tggu smpai mlm lak. hehe. tp masih lagi dlm barisan la, jln ikut karpet merah & skali lagi sume org kene berdiri. hohoho.. Rase mcm PM lak. sampai kat luar kitorg trus pulangkn jubah & ape lg... mkn lg...

selesai je sesi konvo utk FKE. hari2 yg lain tu aku tak join le, tu fakulti lain la plak. tu je la cite aku nk share. mula tu mmg rase mls nk join, tp bila dh join tak le bosan sgt. tp aku rase kalo selalu sgt pegi, konpom bosan. tu sbb senior lect dh mls nk join. hehehe..

0 comments: