Tuesday, November 01, 2011

Hepi anniversary to me

Semalam.. 31/10/2011 genap le 2 tahun aku kawen. rase kejap je kalo ppikir balik. zara pon dah beso. dah nk masuk 1 tahun 3 bulan dah.










Thursday, August 18, 2011

Hepi Besday ---> Nur Zara Batrisya



Hari ni 18/8/2011, genap la setahun umur zara.. huhuhu..
raser macam baru je azan kan kat telinga dia masa lahir dlu...

Pagi td smpat jgk snap gambar dia, baru bangun tido.. hehehe..


 

tak lupe jgk pada mama zara.. hepi besday 14/8/2011... yg ke-.... tnya le tuan badan sndri la... huhuhu









Thursday, August 04, 2011

Samsung Galaxy Skin

huhuhu... lame btol aku tak hapdet blog nih. sibuk memanjang
cite pasal zara pun tak siap2 lagi. lani dia dah 11bulan nak masuk setahun dah.
akan aku coba siapkan sebelum birthday dia nanti... (hehehe.... kalo rajin la)

ape kaitan nye yg aku membebel nih ngan tittle kat atas tu lak?
hehe.. td dok menghilangkan boring buat keje.. kau terjumpe satu artikel pasal smartphone samsung nih..blum kuar lagi, kesahihan nye pun aku tak tau.
tapi ape2 pun, kalo btul2 release.... memang mantap nak mampos.. kalo sume2 company hanpon buat design mcm nih... sure, nilai galaxy SII bleh turun jd bwh 500ratus yahuhuhu...
ape2 pun, korang tgk sni la design nye...

android flexy, new android coming, samsung galaxy skin

Monday, May 30, 2011

Pokok Roselle vs Cili

Dah lame tak kuar cite pasal pokok roselle yg aku penah citer dlu. Huhuhu.. Skrg nih pokok tuh dah besar & tinggi. Tapi bleh plak tak kuar2 lagi bunga dia. sepatutnye kalo paras pinggang tuh dah start berbunga. Skrg nih, pokok nye dah same tinggi ngan aku. Tapi yg malangnye... 2 pokok dah mati.. post sebelum nih pasal roselle part 1  part 2

Gambar pada 27/5/2011
gambar pada 15/1/2011 (4 bulan sebelum tu)

Satu lg jenis pokok aku tanam ialah pokok cili. pokok cili yg sebelum nih tak tumbuh2. tak lame lps tu aku bli biji benih kt econsave, tabur je kt pasu. baru 1 minggu lbh tanam. dah mula kluar tunas2

12/4/2011
14/4/2011
21/4/2011
28/4/2011
3/5/2011
Latest, 27/5/2011 pokok2 dh besar.. tak lame lg harap2 start kuar cili



Thursday, May 26, 2011

Sweet Memories: Zara @ 2nd month

================================================
2 Bulan
================================================
Berat: 4.35 kg
Progress: jarak penglihatan dah makin jauh. dah pandai senyum2 dah. hehe
1/10/2010: Amboi... dh pandai senyum masa tido

tido sampai tercabut sarung kaki

huhu.. sungguh bam bam

eyyah... bertukar!!

Sambut anniversary papa n mama kat luar.

Cubaan dok kat rocker. buat muka pelik sebab masa nih tgh ON kan vibrate.. hehe 

Baru lepas mandi

Tido ngan posisi kegemaran. Kepala mengadap kiri
17/10/2010: Baru pindah rumah. rumah bersepah, tapi sempat lagi posing tuh

Ikut mama pegi kursus kat gambang. papa tinggal sebab tak dapat cuti huhuhu

Wednesday, May 18, 2011

Sweet Memories: Zara @ 1st month (Happy birthday yg ke 9 bulan)

Dah jemu memandang template lama... tapi tak sempat2 nk tukar. so 2-3 hari ni dok paksa sempat2 kan jugak tukar tukar templete. aku pilih yg 3 column.. cadang tu nk bnyak kan post pasal zara. maklum le macam2 dah akal dia skarang nih. so, kalo 3 column bleh le letak gambar2 dia utk setiap bulan... (huhuhu.. rajin ke aku nk buat nih?).

sempena zara dah cukup 9 bulan harini (18/5/2011), aku nk wat post gambar2 dia dari bulan pertama, 2,3 sampai le yg latest. gambar dia tu mmg bnyak dalam stok simpanan.. tapi tak sempat nak tempek kat blog hehehehe...

================================================
1 Bulan
================================================
Berat: 3.2 kg
Progress: Mata dah mula nampak objek. tapi tak jauh sgt la jaraknye
Aku mulakan ngan umur zara 1 bulan la yek... gambar baru lahir tu dh post seblum nih.. ni link kalo nak bace (lahir part 1, part 2, part 3)

gambar pada 5/9/2010. Dah 3 minggu time nih.
Biasa la baby umur2 nih mmg aktivitinye tido je la.. hehe

2 hari lepas tuh... tido lagi..  tgk gambar lama nih, geram la plak

Tido di pagi raya 10/9/2010. comel tak baju raya saya?   

14/9/2010: dah masuk buaian. tapi tak henjut or buai la. lapik ngn bantal kat bawah. hamboii.. lena sungguh

Focus skit

18/9/2010: dah genap sebulan. wahh.. tido siap posing ye

hah.. dah jaga.. syok sgt baring atas pangku mama

cubaan bagi puting.. nenek dok suruh bagi. hehe.. tapi di rejeck oleh zara. so, trus tak isap puting sampai sekarang
30/9/2010: Mykid zara dah siap.. huhu..
mcm tak caye lak tgk ade nama ber 'binti' kan nama aku kat stu

Zara masa nih suka sgt lentokkan kepala kat sebelah kiri.. kalo sendal ngan bantal pon sama gak.. hehe.. ape2 la. janji sihat ye bam bam. dalam tempoh sebulan nih zara tak meragam sgt. jarang sgt dia nangis, terutama masa nak mintak susu. abis2 pun, dok mengeliat. malam pun macam tu. tambahan lak tiap2 waktu malam dah nak raya tu bunyi mercun sampai subuh budak2 main dewan depan rumah. nasib baik le, zara bleh buat tak tau je.. tak terkejut. cume biasa la baby, kerap le bangun mlm mintak susu. tu je makanan dia kan. lain le kalo dah bleh makan mee udang or char kuey tiaw lak. hehehe. keseluruhannye memang senang nak jaga la. hehe..

So len kali aku hapdet lak umuq dia 2 bulan sampai le yg latest dok ligat merangkak nih.. huhuhu. byezz...

Friday, May 06, 2011

Jom Makan Durian

Durian ape yg sedap kalo makan?
Durian kampung? D24? musang king? udang merah?

tapi biasanyer kalo sedap tu mmg le mahal. tak caye cube check harga musang king sekilo? gugur bulu idung nk membayornye.antara durian yg agak mahal, tapi mampu jgk le skit nk beli = udang merah..
dlu mase kami dok kapar, penah bli skali... tapi berbaloi le rasernye.. sekali sekala bleh le beli huhuhu... kalo slalu bleh botak kepala.

hari rabu baru2 ni, kat pasar malam area rumah kami mmg ade jual durian. tetiba rasa nak buat serawa. so, otw balik tu aku singgah kat gerai hujung skali tu. bleh bli durian kampung. sebelum ni penah bli kat gerai tu, memang ok le. isi sume cantik. tapi haritu, bleh lak tak jual durian kampung, yang ade cuma D24 & udang merah. udang merah tu ade sekilo rm12 & rm8. So, aku bli le yg sekilo rm8 tu.. ehehehe.. bli 3biji rm20 hooo.. siap2 bukak durian tu kat stu, takut ade yg busuk lak. senang nak tukar kan. hehe.

balik rumah mama zara masak serawa la. tapi sambil2 bukak tu, kami termakan lak 2-3 ulas... hohoho.. tak bley tahan hoo.. tak caye tgk gambar  kt bawah nih...




Amacam? tergoda tak? rasa dia memang sedap la. manis2 lemak. sebab aku tak brape minat kalo durian tu rasa pahit2.. ikut suka masing le kan. aku bayor huhuhuhu... (huuu... meleleh ayaq liuq plak)


Friday, April 29, 2011

Banjir kat Puncak Alam!!!

Kat tepi jln dah banjir, time nih tak tau lg banjir lg dasat kt depan tuh
Harini 1st time aku berdepan ngan banjir kat puncak alam nih. Subuh2 lagi hujan memang lebat sgt. Kluar rmh, tgk2 longkang kat kawasan perumahan tuh dh penuh. Roundboard kat alam suria tu dh mula banjir. sampai je kat fasa 2, aku tgk sume kereta dah patah balik. Rupe2 nye dah banjir kat kawasan depan petronas. air standard le kaler teh tarik. So, dah tak bleh ikut jln tu, aku trus le kuar ikut econsave alam jaya. sampai simpang tuh, aku trus menghala ke arah uitm puncak alam. Sebelum sampai McD, aku tgk kiri kanan dah penuh air. Jalan je depan skit, dah jem. aku ingatkn jem traffic light le. Sekali banjir la... air kat atas jalan laluan kami tuh dlm jgk & deras. area McD tu jgn cakap le. dah macam restoran terapung je aku tgk.
dah mula nampak air

mula2 nak redah

tak sangka plak banjir kat jalan nih... terpaksa redah.. McD kat sebelah kiri tu. huhu

Ade jgk yg singgah sarapan tuh huhuhu

Nak patah balik pun tak bleh sebab kat blkg dah bnyak kete follow. so, redah je la. tgk sume kete kat depan sume nye lepas. tapi dalam jgk le airnye. aku tukar gear 1 siap2, jln slow2.. lega.. lepas jgk. Sampai depan traffic light depan petronas, aku tgk simpang (lagi satu) nk gi perumahan aku tu dah penuh air.. Aku trus menghala ke meru, ni le jln aku tiap2 pagi pegi keje. dekat skit. sampai je tempat kebun2 slpas Uitm tuh aku tgk banyak kete berhenti tepi jalan. confirm air banjir tu dalam. so, patah balik le jwbnye. terpaksa ikut jalan pegi ke puncak perdana.  tapi kene la skali lagi redah banjir tadi. tapi bila lalu, nasib baik le banjir sebelah sini tak dalam sgt.

ni masa dah  u-turn

dah u-turn, laluan sini tak dalam. sebelah kanan laluan yg aku lalu awal2 tadi
Simpang masuk perumahan kami (depan uitm)
 hujan masih le lebat lg. ni dok pikir ade keje je nak buat kat opis, kalo tak mau balik... tidoo... huuuu best. laluan puncak perdana tu nasib baik le tak banjir, tapi air bnyak bertakung sebab ujan tak berenti jgk. last2 sampai opis dah cecah pkl 9..