Monday, January 17, 2011

Nur Zara Batrisya (Part 1)

Huhuhu.. dah lame tul aku x update blog nih. Bz + malas nk menaip. hehe. kan senang kalo ade software leh convert suara to text. senang skit keje aku. cakap2... pastu convert.. berpuluh entry sehari pn boleh.. hohohoho..

Arini aku nk update pasal my first baby. hehehe, ramai yg suh aku update dlm blog. tapi hampe belaka nk tunggu aku post. hehe..

Satu2 nye gambar masa pregnant
My wife punye due date utk deliver sepatutnye awal bln 9 taun 2010. (kene tulis tahun nih.. maklum le dh masuk 2011) hohoho.. mmg dah lame aku tak update rupenye. lebih kurang 15hb ogos tu, wife aku dh start sakit skit2. tapi tak pasti le dh nk deliver or tak. sebelum tu dah siap2 tanya doktor, tanda2 nk deliver tu mcmane. salah satunye, rasa sakit2 la. (tanda2 yang lain tu carik sendrik la hehehe). Sebelum2 tu ade la dalam 1 jam skali sakit2 tu dtg. wife aku pn still keje lagi. ok la la tu kot. selang 2-3 hari tu dh jadi setengah jam skali sakit2. pastu jadi lebih kurang setengah jam skali. 

18 ogos 2010, (waktu nih baru je seminggu mula pose) pagi tu kami g keje macam biasa la. tengahari tu dia bagitau aku. sakit2 dah makin kerap. Ade la dalam 5 minit skali. Dia tanya aku, sakit nak deliver ke. Aku mana la tau sakit macam mana nak deliver tu. Kalo sakit perut nak ke toilet tu, tau la aku nak cite.. huhuhuhu... Dia pun ade gak tanya kekawan yang dah penah ade baby. Macam2 version lak jawapan yang dapat. So, dalam pukul 3 lebih tu, kitorang decide la gi check kat hospital. Nama memang dah siap2 booking register kat hospital putrajaya. dengar2 cite kat situ service memang ok. Tiap2 bulan checkup kat klinik suraya seksyen 3 tu, tapi kali ni decide trus gi hospital la. mana la tau dah nak deliver lak ke.

Lepas tu kami trus la gi hospital. On da way tu sempat lagi la wife aku tu settle pasal keje. buat call, sms, serah keje sementara la tu kot walupun dah sakit2. Aku? aku tak le panik, hehehe tapi dalam kepala tu dah mula dah pikir macam2 untuk the next step. 



Alamak.. sudah pukul 5 petang la plak. wokeh.. mau pulang dulu. nanti sambung la ye. (mintak2 le tak delay lame sangat untuk next post.. hehehehe)

6 comments:

sharina said...

nama anak sendiri pun salah taip ke encik papa?? aisehhhh....

Farid Fabregas said...

saje je nak test mama zara alert or tak.. (ermm.. mcmna ejaan yg betul ye.. huhuhuhuhu)

sharina said...

My gudness..u biau btol papa..aduiii.. :p

Ejaan btol.the name je yg salah bilahngan patah perkataan.dia bukan 2 patah kata pa..3 okay..3...

Kancilbiru said...

hai satu jer gambaq mak dia...? ekekee.. 9 bulan ngandung tu...

Farid Fabregas said...

nama dah diperbetulkan.. hehehehe..

gambaq mak dia mmg ada 1 ja. mak dia jadi pemalu nak bergambaq masa pregnant

sharina said...

takdak org sudi nk p tlg amikkn gambaq..sapalah saya..wuhuuuu :p