Thursday, March 03, 2011

Keputusan MURoC 2011

 setelah lebih 8 jam pergi & 8 jam balik ngan bas ke UniMAP, akhirnye dapat la keputusan:


Keputusan untuk team UiTM
Fire Figthing robot         : Dapat no.2 (kalah ngan UPM di final). (no.2 dari 13 robot)
Rope Climbing robot     : no.4 (No.4 dari 23 robot)
Paintball robot               : no.5 (no.5 dari 9 robot)

*Kami jugak dapat 1 lagi award - untuk kategori 'Best Design - Paintball Robot'

Secara keseluruhan, kira ok la result kali ni. yang penting, sume team gerun bila dengar uitm.. hehehehe..
okeh.. chowww...


============= UPDATED ==============

Paintball Robot

Undang2 nak main, sama je macam main paintball, tembak2 & collect flag.
tapi robot je la yg main, org nye control dari jauh


Rope Climbing Robot

Robot mana yang paling pantas sampai atas dlu, dia la pemenang nye

Fire Fighting Robot

Mission: Padam api (lilin) & selamatkan mangsa kebakaran (bola ping pong)

Lain2 gambar kat sana...... 







                    


Rumah penginapan sepanjang 4 hari di unimap

At last....



3 comments:

sharina said...

fire fighting la.rope climbing la..painball la.... macamana rupe robot2 tu? tayang la sket..nak imagine pun tak boleh.

cer kasik view clear sket apa aje yg digerunkan sgt dek team2 u lain tu?muehehehe

Farid Fabregas said...

dah letak dah.. malas nk hapdet bebanyak.. (tang gerun tu chek tak bleh nak habaq... rahsia noo)

sharina said...

ha.. ade pun gambarnye.. bukan org suh apdet byk2.org nak tgk rupa robot je.. yang pngendali robot tu takyah enterframe pun takpe..hahahhah :p