Wednesday, May 18, 2011

Sweet Memories: Zara @ 1st month (Happy birthday yg ke 9 bulan)

Dah jemu memandang template lama... tapi tak sempat2 nk tukar. so 2-3 hari ni dok paksa sempat2 kan jugak tukar tukar templete. aku pilih yg 3 column.. cadang tu nk bnyak kan post pasal zara. maklum le macam2 dah akal dia skarang nih. so, kalo 3 column bleh le letak gambar2 dia utk setiap bulan... (huhuhu.. rajin ke aku nk buat nih?).

sempena zara dah cukup 9 bulan harini (18/5/2011), aku nk wat post gambar2 dia dari bulan pertama, 2,3 sampai le yg latest. gambar dia tu mmg bnyak dalam stok simpanan.. tapi tak sempat nak tempek kat blog hehehehe...

================================================
1 Bulan
================================================
Berat: 3.2 kg
Progress: Mata dah mula nampak objek. tapi tak jauh sgt la jaraknye
Aku mulakan ngan umur zara 1 bulan la yek... gambar baru lahir tu dh post seblum nih.. ni link kalo nak bace (lahir part 1, part 2, part 3)

gambar pada 5/9/2010. Dah 3 minggu time nih.
Biasa la baby umur2 nih mmg aktivitinye tido je la.. hehe

2 hari lepas tuh... tido lagi..  tgk gambar lama nih, geram la plak

Tido di pagi raya 10/9/2010. comel tak baju raya saya?   

14/9/2010: dah masuk buaian. tapi tak henjut or buai la. lapik ngn bantal kat bawah. hamboii.. lena sungguh

Focus skit

18/9/2010: dah genap sebulan. wahh.. tido siap posing ye

hah.. dah jaga.. syok sgt baring atas pangku mama

cubaan bagi puting.. nenek dok suruh bagi. hehe.. tapi di rejeck oleh zara. so, trus tak isap puting sampai sekarang
30/9/2010: Mykid zara dah siap.. huhu..
mcm tak caye lak tgk ade nama ber 'binti' kan nama aku kat stu

Zara masa nih suka sgt lentokkan kepala kat sebelah kiri.. kalo sendal ngan bantal pon sama gak.. hehe.. ape2 la. janji sihat ye bam bam. dalam tempoh sebulan nih zara tak meragam sgt. jarang sgt dia nangis, terutama masa nak mintak susu. abis2 pun, dok mengeliat. malam pun macam tu. tambahan lak tiap2 waktu malam dah nak raya tu bunyi mercun sampai subuh budak2 main dewan depan rumah. nasib baik le, zara bleh buat tak tau je.. tak terkejut. cume biasa la baby, kerap le bangun mlm mintak susu. tu je makanan dia kan. lain le kalo dah bleh makan mee udang or char kuey tiaw lak. hehehe. keseluruhannye memang senang nak jaga la. hehe..

So len kali aku hapdet lak umuq dia 2 bulan sampai le yg latest dok ligat merangkak nih.. huhuhu. byezz...

1 comments:

sharina said...

herm..alahai kiut miutnye icha... dok tgk dia hari2...sgt berbaloi rasanya berjaga mlm terpisat2 nak susukan dia, salinkan pampers, sapu air aam jawa bila demam.... our precious lil princess..

Happy 9 months old bam-bam!!